Ondrej Petričko Samospráva

Sobranské kúpalisko po rokoch opäť ožije: Rekonštrukciu dokončia pred prázdninami

Sobrančania sa môžu opäť tešiť na mestské kúpalisko. Mesto sa pustilo do rekonštrukcie a otvoriť ho chce ešte pred letnými prázdninami.

Ilustračný obrázok k článku Sobranské kúpalisko po rokoch opäť ožije: Rekonštrukciu dokončia pred prázdninami

Mestské kúpalisko v Sobranciach po niekoľkoročnej prestávke opäť ožije. Po rekonštrukcii, ktorá práve prebieha by ho mali otvoriť ešte pred začiatkom letných prázdnin. Kúpalisko bolo postavené v 50. rokoch minulého storočia. S jeho opravou začali už v roku 2010, kedy zistili nadmerný únik vody. Po oprave bolo v prevádzke od júna do polovice júla, no odvtedy je zatvorené, pretože mestu sa nepodarilo získať financie na jeho ďalšiu opravu.

Na opravu dala vláda, zvyšok zaplatí úver

Vlani sa vláda SR, keď mala výjazdové zasadnutie v Michalovciach, rozhodla podporiť rekonštrukciu kúpaliska sumou 171 000 eur. „Celkové náklady na ukončenie všetkých prác na kúpalisku predstavujú vyše 280.000 eur,“ vysvetlila Anna Kudráčová z Mestského úradu v Sobranciach. Zvyšnú časť peňazí si samospráva plánuje vykryť z úveru.

A ako by mal celý areál kúpaliska po rekonštrukcii vyzerať? „Podľa návrhu projektanta sa má v jestvujúcom plaveckom bazéne osadiť nová konštrukcia telesa bazéna s hĺbkou 1,6 – 1,8 metra pre neplavcov a plavcov. Časť bazéna, ktorá niekedy slúžila ako doskočisko skokanskej veže, sa využije ako strojovňa strojnotechno­logickej časti. Veľkosť bazéna a hĺbka sa tak zníži,“ priblížila Kudráčová. Doplnila, že súčasťou stavebného projektu je aj výstavba komunikácií v rekreačnom areáli, ako aj vybudovanie jeho oplotenia.

Mesto už odovzdalo stavenisko dodávateľovi stavebných prác na konci marca. Slávnostné otvorenie je naplánované na 29. júna 2013.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM