Správy

Spolupráca s Užhorodom prináša ovocie: Všimli ste si tie novinky?

Spolupráca s Užhorodom prináša ovocie. Mesto Michalovce verí, že dôjde k prehĺbeniu vzájomných vzťahov a k zblíženiu ľudí na oboch stranách Schengenu.

Ilustračný obrázok k článku Spolupráca s Užhorodom prináša ovocie: Všimli ste si tie novinky?
Zdroj: TASR

Mesto Michalovce spolu s partnermi z Ukrajiny, Slovenska a Nórska realizuje projekt v oblasti rozvoja turizmu a rozvoja informačných tokov susedných regiónov – Zemplína a Zakarpatskej oblasti. Projekt má prispieť k znižovaniu sociálnych a ekonomických rozdielov medzi regiónmi na nadnárodnej úrovni.

Surfovanie zadarmo

Projekt už prináša prvé výsledky na oboch stranách hranice. „V meste Michalovce boli zriadené dve wifi zóny – na Námestí osloboditeľov a na autobusovej stanici. Každý záujemca, majiteľ smartfónu či tabletu, sa môže zdarma pripojiť do siete internet po dobu 30 minút každý deň,“ informovala hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková. Takéto možnosti voľného surfovania na internete pripravuje aj mesto Užhorod.

V našom meste však už môžete naraziť aj na ďalšiu novinku. „Prostredníctvom projektu boli posilnené prezentačné možnosti informačných kancelárií oboch miest. V Turistickej informačnej kancelárii mesta Michalovce bol umiestnený Net-top-box server s cieľom prezentovať mesto návštevníkom kancelárie, sprístupniť informácie o meste a okolí,“ prezradili nám z michalovského magistrátu.

Server bude podľa radnice súčasťou prezentácií mesta na medzinárodných výstavách cestovného ruchu, či analogických podujatiach. „Pripravujeme rôzne šablóny prezentácií mesta ako aj tematicky zameraných sprievodcov, ktorí budú súčasťou šablón. Podobný server vlastní aj mesto Užhorod s rovnakým zámerom,“ uviedla hovorkyňa Michaloviec.

Tabule

Obyvatelia nášho mesta si už určite všimli turistické informačné tabule, umiestnené v piatich lokalitách Michaloviec (Námestie slobody, Námestie osloboditeľov, autobusová stanica, Hviezdoslavova ulica pri futbalovom štadióne a na Kuzmányho ulici pri Chemkostav aréne). Na dvojjazyčných tabuliach s mapami a s QR prepojením na ďalšie vytvorené zdroje sú prezentované historické pamiatky mesta, zaujímavé miesta pre návštevníkov, turistov.

„Súčasne chystáme ďalšie elektronické aj tlačené informačné zdroje o oboch regiónoch v troch jazykových mutáciách prístupných prostredníctvom siete internet či blue-tooth prístupu. Obe strany v súčasnosti pracujú na turistických web portáloch, audio a multimediálnych sprievodcoch,“ uviedli z michalovskej radnice. Spracovaná je aj umelecká fotografická publikácia o spoločnom regióne Zemplín a Zakarpatie.

Projekt podľa michalovského magistrátu pomôže k výraznejšej propagácii regiónov. Okrem záverečnej konferencie budú zorganizované prezentačné dni regiónov a obe strany sa budú spoločne aktívne prezentovať na medzinárodných výstavách cestovného ruchu v roku 2017 v Bratislave a v Kyjeve.

„Projekt má symetrický charakter, väčšina naplánovaných aktivít je spoločných, každá aktivita bude realizovaná na území oboch regiónov. Veríme, že realizáciou projektu nedôjde len k rozvoju informačných zdrojov, ale aj k prehĺbeniu vzájomných vzťahov, k zblíženiu ľudí na oboch stranách schengenskej hranice,“ dodali z michalovskej radnice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM