Rôzne

Spoveď Michalovčanov: Ako budeme tráviť tohtoročný Silvester!

Ani sme sa nenazdali a Silvester je už za dverami. Zisťovali sme u obyvateľov Michaloviec, ako a kde ho budú tráviť. Možno ich plány inšpirujú aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď Michalovčanov: Ako budeme tráviť tohtoročný Silvester!
Zdroj: Dnes24.sk

Silvester je tu už čo nevidieť. Je preto najvyšší čas sa zamyslieť, ako a kde budete tráviť čas na prelome starého a nového roka. Niektorí z vás už určite majú v hlave jasno, iní sa zase stále nerozhodli. My sme zisťovali silvestrovské plány Michalovčanov, ktoré vás možno inšpirujú.

Kultúrny zážitok

Silvester štartuje v Michalovciach už doobeda a to vernisážou, ktorá má každý rok svojich priaznivcov. A práve tento bod programu má vo svojich plánoch zahrnutý aj Peter (34). „Plánujeme ísť ráno ako každý rok na výstavu, dáme si dobré vínko a pokračovať budeme až do rána,“ prezradil nám.

Ak by ste sa na toto podujatie rozhodli vybrať aj vy, pripomíname vám, že 30. ročník Silvestrovskej vernisáže O hline a z hliny otvoria o 10. hodine v Zemplínskom osvetovom stredisku Michalovce.

Recisistická súťaž vo vystreľovaní zátok

Ďalší tip nám ponúkol ostrieľaný súťažiaci vo vystreľovaní zátky šumivého vína. Ten sa na spomínanú súťaž, ktorá sa koná na našom námestí, chodí zabaviť pravidelne a to aj so svojou rodinou. „Aj keď každý rok viem, že nevyhrám, chodíme tam, lebo je to zábava,“ povedal nám Vlado (48). Dodal, že je to veľmi pekná tradícia, pri ktorej sa prejdú námestím a veľmi veľa zasmejú pri tom, ako ľudia otvárajú šumivé víno a snažia sa vystreliť zátku, čo najďalej. „Neverili by ste, ako sa pri tom človek dokáže zasmiať,“ dodal. Šestnásty ročník tohto podujatia sa už tradične bude konať na Silvestra o 12:00 hodine. Jeho svedkami budeme na pešej zóne Námestia osloboditeľov.

Na Šíravu aj Vinné jazero

Na Silvestra sa však viacerí Michalovčania chystajú aj na Šíravu. „Už dva dni pred Silvestrom odchádzame na Šíravu. Chatu je potrebné poriadne vykúriť. Z okna potom sledujeme ohňostroje nad Šíravou,“ prezradila Jana (27). Aj ďalší opýtaní nám povedali, že idú na chatu alebo do hotelov v blízkostí nášho zemplínskeho mora.„My ideme na Vinné jazero, ale máme to už mesiace dopredu rezervované, pretože tam býva plno. No, je tam čarovne. Zamrznuté jazero a na ňom sa odráža ohňostroj,“ opísala Andrea (29).

Bar i ohňostroj

Viacero obyvateľov nášho mesta sa chystá zamieriť počas silvestrovského večera a noci do podnikov. „Najskôr skočíme do baru. Musíte si rezervovať stôl, pretože bude všade plno. Potom vyjdeme na námestie na ohňostroj,“ povedal svoje plány Ján (30).

Michalovčan Martin (50) bude silvestrovať s rodinkou doma, kde si zapália prskavky a potom vybehnú pred polnocou do centra. Začiatok silvestrovského programu v našom meste je naplánovaný na 22:30 hod. a to konkrétne na tribúne na Námestí osloboditeľov. Nebude chýbať vatra, príhovor primátora a ani tradičné hymny Slovenskej republiky a mesta Michalovce. Po nich potom odpália pyromuzikálny ohňostroj. V programe vystúpia freedEggs a Bon Jovi (revival).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM