Rôzne

Správy, ktoré pútali záujem: 5 najklikanejších článkov týždňa

Ďalší septembrový týždeň už finišuje. Čo našich čitateľov zaujalo najviac? Pozrite si v jednom balíku 5 najklikanejších článkov tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Správy, ktoré pútali záujem: 5 najklikanejších článkov týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach MHD zadarmo

Pre cestujúcich máme dobré správy. V Michalovciach si totiž budeme môcť užiť cestovanie v mestskej hromadne doprave zadarmo. Mesto Michalovce sa zapojí do kampane Európsky týždeň mobility (ETM), ktorý bude prebiehať od 16. do 22. septembra. Radnica o tom informuje na svojej webovej stránke. V rámci ETM bude v Michalovciach od piatka do stredy (16. až 21.9.) mestská hromadná doprava (MHD) zdarma pre držiteľov vodičských preukazov a vo štvrtok (22.9.) bude MHD zdarma pre všetkých.

Rap po východniarsky

Synu jedz! Takýto názov nesie nová pesnička z dielne rapera Jaspera, ktorý v nej trefne, vtipne a po východniarsky vystihol mnohé babičky.V tomto vtipnom výtvore trefne popisuje mnohé babky, podľa ktorých sú ich vnuci a vnučky neustále hladní :). Jasper nie je žiadny raperský nováčik, hudbe sa venuje už niekoľko rokov. Nahrávať chce o každodenných situáciách, ktoré zažívavajú mnohí z nás. Songom Synu jedz zverejnil svoj druhý špeciálny počin vo východniarčine. Vypočujet si song.

Zaujímavostí o kaštieli v Michalovciach

Kaštieľ v Michalovciach prechádza v posledných mesiacoch veľkou rekonštrukciou a tým je na pretrase viac ako po minulé roky. Rekonštrukcia je jednou z najväčších v histórii uvedenej pamiatky. Väčšou obnovou prešla naposledy v 60. rokoch minulého storočia. Teraz vám tento kaštieľ však priblížime celkom inak. Vybrali sme 10 naj zaujímavostí – mix z histórie, ale aj súčasného diania. O ktorých ste vedeli a ktoré fakty počujete po prvýkrát?

Plány v Angy mlyne

S realizáciou terénnej sociálnej práce v lokalite Angy mlyn má mesto už skúsenosti. Začiatky organizovanej práce terénnych pracovníkov sa udávajú už od roku 2008. Mesto chce pokračovať v terénnej sociálnej práci na Ulici mlynskej a rozšíriť ju o aktivity komunitného centra. Vzhľadom na pomerne veľké zastúpenie rómskeho etnika v Michalovciach, je v pláne v Angy mlyne postaviť komunitné centrum. Tu sú podrobnosti.

Prehľad džobov

Tento týžden sme vám priniesli aj špeciálny prehľad. Z údajov ústredia práce sme vybrali desiatky voľných pracovných miest z okresu Michalovce. Pozrite si to v našom veľkom prehľade:

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM