Ondrej Petričko Rôzne

Starý kameňolom priťahuje stovky ľudí: Tyrkysové jazierko je v jeseni nádherné

Jazierko v niekdajšom travertínovom kameňolome pri obci Beňatina (okr. Sobrance) priťahuje návštevníkov ako magnet hlavne v lete, kedy je možné sa v ňom okúpať, aj keď na vlastné riziko. Toto jazierko a hlavne jeho okolie má čo ponúknuť aj v jeseni. Teraz hrá všetkými farbami.

Ilustračný obrázok k článku Starý kameňolom priťahuje stovky ľudí: Tyrkysové jazierko je v jeseni nádherné
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Po ťažbe travertínu ostal pri obci Beňatina opustený kameňolom. Podzemná voda však z neho urobila vyhľadávané miesto odpočinku najmä počas letných mesiacov. Kúpať sa tu síce môžete len na vlastné riziko, ale to ľudí príliš neodrádza. Prostredím, okolím i farbou vody pripomína toto jazierko pri hranici s Ukrajinou chorvátske Plitvické jazerá.

Jazierko láka ľudí aj v jeseni

V tejto dobe by sa v tomto jazierko okúpal iba otužilec, napriek tomu sa tu denne premelú desiatky ľudí. Okolie i samotné jazierko hrajú v jeseni rôznymi farbami a potešia tak nejedno oko návštevníka. Pohľad zhora na rôznofarebné listy stromov v celom okolí s tyrkysovým jazierkom uprostred je úchvatný.

Vyberte sa do Beňatiny na víkendový výlet a presvedčte sa sami. Na ilustráciu máme pre vás par fotografií v našej fotogalérii.

Jazierko Beňatina v jeseni
9
Galéria
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM