Zuzana Ročeňová Rôzne

Stavba, na ktorú sa už teší množstvo motoristov: Najväčší kruháč možno dokončia skôr ako sa rátalo!

Výstavba v poradí deviateho kruhového objazdu na frekventovanom mieste, kde sa stretávajú Sobranecká a Humenská cesta je v plnom prúde. Ako pokračujú stavebné práce a kedy už budeme jazdiť po novom?

Ilustračný obrázok k článku Stavba, na ktorú sa už teší množstvo motoristov: Najväčší kruháč možno dokončia skôr ako sa rátalo!
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Nový kruhový objazd bude mať vonkajší priemer 64,25 metra a z každého smeru do neho povedú tri jazdné pruhy. Stavebný projekt v hodnote viac ako 2,3 milióna eur s DPH je financovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Jazdiť po novom kruháči budeme možno skôr

Stavebné práce na kruhovom objazde, ktorý sa nachádza na najfrekventova­nejšom mieste odštartovali v marci tohto roka. Ako informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová práce sú v pokročilej rozostavanosti a môžeme očakávať aj skorší termín ukončenia prác.

„Je možné v rovine prognózy uviesť termín ukončenia, resp. uviesť termín obnovenia premávka po OK, ktorý je plánovaný na konci 08/2014 najneskôr však 09/2014. Tento prognózovaný termín je určený v závislosti na bezproblémový priebeh prác a na priaznivé klimatické podmienky v tomto regióne.“ Podľa pôvodných plánov je termín ukončenia v zmysle Zmluvy o dielo do novembra 2014.

Stavebné práce pokračujú podľa plánu

„Stavebné práce naďalej pokračujú v zmysle odsúhlaseného harmonogramu prác stavby. Na stavbe sa dokončujú chodníkové konštrukcie, dokončujú sa práce na živičných prácach v lieviku ramien ul. Močarianská, cesta Humenská, cesta Sobranecka a čiastočne na ul. Štefaniková, a na prácach na verejnom osvetlení. Presmerovanie premávky po lieviku v polovičnom profile sa plánuje v 07/2014, následne sa dokončí stred resp. zvyšný profil križovatky a v celom rozsahu ukončenie prác na ul. Štefánikovej,“ uviedla Hromcová.

Na zaver po spustení premávky sa budú dokončovať práce na trvalom zvislom a vodorovnom dopravnom značení a na rekultivácií dočasne zabraných plôch s následným čistením a vyprataním stavby.

Foto: Global24

Kruhový objazd na Sobraneckej a Humenskej ceste
11
Galéria
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM