Tomáš Šuhajda Rôzne

Ste si istí, že poznáte už všetky krásy Zemplína? Toto nádherné tyrkysové jazero sa oplatí vidieť!

Zemplín v sebe ukrýva mnoho krásnych miest. Jedným z nich je i jazero s nádhernou tyrkysovo zelenou vodou, ktoré si môžete pozrieť na fotkách. Viete, kde to je? Ak vás napadla Beňatina, tak omyl... Miesto, ktoré pripomína chorvátske Plitvické jazerá, máme aj inde.

Ilustračný obrázok k článku Ste si istí, že poznáte už všetky krásy Zemplína? Toto nádherné tyrkysové jazero sa oplatí vidieť!
Zdroj: Dnes24.sk

Rovnako ako Beňatina, aj toto miesto je vo svojej podstate zatopený kameňolom. Kým v Beňatine ťažili travertín, na tomto mieste vápenitý slieň. No a keď sme už pri rozdieloch, Beňatina sa nachádza v okrese Sobrance a toto nádherné miesto nájdete vo Vranovskom okrese.

Tak kde presne sa teda to čarovné miesto nachádza a ako sa tam dostanete? Jazero s pozoruhodnou tyrkysovo zelenou vodou je ukryté za obcou Skrabské. Ste na ceste smerom na Prešov a za obcou Hlinné odbočíte doprava. Tabuľa vás bezpečne navedie. Potom už len také tri kilometre a ste na mieste.

Na mieste s veľkým M. Pozrite si fotogalériu a vychutnajte si ho obrazom. Ďalšie slová sú zbytočné. Na záver len toľko, že snáď ho nezasiahne rovnaký problém ako Beňatinu a jeho čaro nebudú znižovať nezodpovední turisti odpadom.

Beňatinu na fotkách si môžete pozrieť tu.

Nádherné miesto na Zemplíne á la Plitvické jazerá: Viete, kde to je?
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM