Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Študenti michalovského gymnázia pokorili Sninský kameň: Poľovnícky guláš po túre vraj parádne zapasoval :)

Michalovskí turisti sa spolu s viac než stovkou študentov vybrali na turistiku v našom krásnom okolí. Hoci im hmla znemožnila ten očarujúci výhľad zo Sninského kameňa, pochutnali si na fajnovom guláši.

Ilustračný obrázok k článku Študenti michalovského gymnázia pokorili Sninský kameň: Poľovnícky guláš po túre vraj parádne zapasoval :)
Zdroj: TASR

Takmer 50. ročník jedného z najstarších turistických podujatí v Zemplínskom regióne sa niesol v 135 – ročnom jubileu od vybudovania chodníka (r. 1881) z Morského oka na Sninský kameň.

Stovky turistov pri kameni

Členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista sa už pravidelne po niekoľko desaťročí zúčastňujú tejto obľúbenej akcie. „Nie inak tomu bolo aj teraz, keď sa pripojili ku garantovi z michalovského Gymnázia Pavla Horova (GPH), ktorý pokračuje v tradícii začatej 4. 1. 1969,“ informoval nás predseda Anton Hasák. Turistickej akcie sa okrem členov turistického klubu zúčastnilo okolo 150 študentov GPH aj s profesormi.

Miernym stúpaním popri prístrešku Kosmodrom došli k štátnej prírodnej rezervácii v CHKO Vihorlat s piatym, najvyšším stupňom ochrany, Morskému oku. „Jeho zamrznutá hladina bola len mierne posolená tenučkou vrstvou belejúceho sa snehu, no príjemnú zimnú atmosféru v slabučkom mráziku dotvárali okolité stromy pokryté trblietajúcou sa inovaťou,“ opísal A. Hasák. Dodal, že rezkým krokom minuli grófsky poľovnícky kaštielik a v závere jazera sa pustili do strmšieho stúpania.

Guláš pri poľovníkoch

„Zo Sninského kameňa, ktorý bol zahalený nepríjemným oparom kam viedli teraz pomerne dosť zľadovatelé schody, býva poväčšine nádherný kruhový výhľad, no hmla túto podívanú úplne znemožňovala,“ povedal Hasák. To isté sa stalo aj vlani, no vtedy na ešte aj husto pršalo. „Dobrú náladu a doplnenie spálených kalórií po prechádzke však urobil chutný guláš v poľovníckej reštaurácii v Remetských Hámroch,“ povedal v závere stálica michalovských turistov A. Hasák.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Ľadové kráľovstvo v okolí Michaloviec: Zábery, ktoré budete chcieť pozerať zas a znovu

Novinka pri Morskom oku OBRAZOM: Kozmodrom už stojí na svojom mieste, takto vyzeral len pred pár mesiacmi!

Keď to správca videl, hneď začal fotiť: Čarovné FOTO z obľúbeného miesta Michalovčanov!

Naskytne sa nám pohľad, z ktorého mnohým zmrzne aj úsmev: Kedy sa ponoria michalovské medvede do Laborca?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM