Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Tábor s koňmi praská vo švíkoch: Účasť majú aj zo Španielska

V okolí Michaloviec je tábor plní koní. Western prilákal počas prázdnin kopu detí. Účastníčkou je aj školáčka zo Španielska.

Ilustračný obrázok k článku Tábor s koňmi praská vo švíkoch: Účasť majú aj zo Španielska
Zdroj: Dnes24.sk

Mladých výtvarníkov, ale i milovníkov koní pozýva do letných táborov obec Pozdišovce v okrese Michalovce. Westernový tábor si získal veľa detí.

V tábore je školáčka zo Španielska

Na Ranči u Kosťa sa už druhý týždeň stretávajú prázdninujúci školáci. „Pripravili sme pre nich počas leta denné tábory v piatich rôznych termínoch,“ informoval pozdišovský rančer Vladimír Kostovčík. Westernový tábor zoznámi deti s jazdou na konci. Naučí ich zároveň, ako sa k zvieratám správať, na čo si dávať pozor v ich blízkosti a akú starostlivosť vyžadujú.

„V programe tábora máme ďalej výlety do prírody a k neďalekému rybníku, spoznávanie liečivých rastlín, logické hry a zaujímavé kvízy,“ ozrejmil Kostovčík.

V tomto týždni tu majú 20 detí vo veku šesť až 14 rokov. Účastníkom tábora je tentoraz aj mladá školáčka zo Španielska," priblížil rančer z Pozdišoviec. Dodal, že prázdninujúcim deťom robia spomedzi koní najčastejšie spoločnosť hucule.

Prídu aj umelci

V obci privítajú počas leta aj budúcich umelcov. Uskutoční sa tu 3. ročník denného tábora výtvarníkov. Budú sa stretávať v dňoch 3. až 7. augusta v priestoroch základnej školy spolu s výtvarníčkou Zuzanou Vargovou. Škôlkarov a staršie deti spojí pri tvorbe opäť jedna téma. Ich práce predstaví v závere tábora spoločná výstava.

„Budeme tvoriť počas týždňa v altánku. Na oddych či schladenie nám poslúži školská telocvičňa, na hry zasa areál školy vybavený preliezkami. S občerstvením pre deti nám pomôže obec,“ ozrejmila Vargová.

FOTO: Ranč u Kosťa

Čítajte tiež:

Michalovce varujú pred vysokými horúčavami: Očakáva sa, že teploty stúpnu až takto vysoko!

Kedy to bude v Michalovciach žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú toto leto na námestí

Sezóna dovoleniek je v plnom prúde: Ktoré destinácie Michalovčania preferujú tento rok?

Záchrana hradu nad obcou Vinné pokračuje: Objavili vzácne artefakty, kastelán prezradil viac

S týmto veselým vodičom SAD je radosť cestovať: Východniar Peter vám zaručí úsmev na tvári! :-) FOTO

Ranč u Kosťa
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM