Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Tanečnice z New Yorku chytila naša východniarska ľudovka, že nevedeli prestať: Roztočili to pri známom monumente! VIDEO

Naša známa ľudovka z okolia Michaloviec zaujala tanečnice v New Yorku. Až natoľko, že dynamické kreácie na ľudovú nôtu predviedli verejnosti pri známom newyorskom monumente.

Ilustračný obrázok k článku Tanečnice z New Yorku chytila naša východniarska  ľudovka, že nevedeli prestať: Roztočili to pri známom monumente! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Nie tak dávno sme vám priniesli článok ako svojich 10 minút slávy zažila v USA zalužická ľudovka z okresu Michalovce. Nie každá obec sa môže pochváliť tým, že pesničku o nej hrali v jednom z najznámejších parkov sveta. To však nie je všetko!

Tentokrát sa nehrala na klavíri v Central Parku v New Yorku, ale predviedla sa tancom a symfonickým orchestrom. Videoklip začína štebotom vtákov, záberom na ružu a vyzuté topánky, ktoré patria už nasledujúcim tanečníčkam. Na tráve leží dievča, ktoré počúva Ej, zalužické poľo, s ružami okolo..ale v symfonickej podobe. Ďalšie dievčatá sa rovnakým spôsobom s hudbou na ušiach blížia k spoločnému miestu – k pamätníku námorníkov a vojakov, ktoré patrí v New Yorku k významným turistickým miestam. Všimnite si čižmy tanečníc, žeby sa inšpirovali našimi krojmi?

„Video bolo natočené v New Yorku, tentoraz pri Soldiers' and Sailors' Monument na W 89 Street,“ povedal Peter Breiner pre náš spravodajský portál Michalovce 24, ktorý prezradil, že vznikol v rámci projektu Slovenské tance.

Tanečnice Kristin Hatleberg, Amanda Mottur, Emily Jeffries Catherine Murcek, Megan Sipe, Breanna Gribble, Lee Sunday Evans, Kristen Schifferdecker vo videoklipe tancujú na slovenskú ľudovku do kruhu. V zábere sú tiež ďalšie dve dievčatá, ktoré z pamätníka schádzajú tancom, ktorý má pripomínať vojenský pochod. Rôzne tanečné variácie predvádzajú priamo na verejnosti pred ľuďmi i blízko áut. Pozrite sa, ako našu ľudovku premenil symfonický orchester v New Yorku spolu s modernými tanečnicami priamo v diani svetovej metropoly.

Môže vás zaujímať:

Špeciality starých mám spod Vihorlatu, na ktoré by bola škoda zabudnúť: 5 jedál, ktoré vás zaručene dostanú

Ej, zalužické poľo poznáme všetci: Svojich 10 minút slávy zažila ale aj v USA! VIDEO

Známa dedina pri Michalovciach ukrýva čarovné rybníky: V oáze aj domček na mieste, ktoré by ste nečakali, FOTO

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 24. 4. 2024 13:55