Tlačové správy

Tento príbeh sa začal písať v detskej izbe: David (24) vynašiel pero, ktoré dokáže neuveriteľné veci!

Ambiciózny študent David premenil svoju detskú izbu na dielňu a vyrobil pozoruhodný produkt, o ktorý je záujem v najrôznejších kútoch sveta. Pomocou jeho pera môžu ľudia premieňať svoje nápady na realitu.

Ilustračný obrázok k článku Tento príbeh sa začal písať v detskej izbe: David (24) vynašiel pero, ktoré dokáže neuveriteľné veci!
Zdroj: Dnes24.sk

David Paskevič zhotovil v celosvetovom merítku druhý prototyp 3D pera. Teda pera, ktoré dokáže kresliť priestorové predmety. Aby mal peniaze na vývoj svojho produktu, pracoval v niekoľkých firmách technického charakteru. Zo svojich vlastných úspor investoval celkovo minimálne 100 000 českých ko­rún.

Po úspešnom zhotovení prototypu, ktorý pomenoval 3Dsimo, založil firmu a začal zháňať na americkom crowdfundingovom serveri Indiego peniaze, aby mohol začať svoj vynález vo veľkom vyrábať. Podarilo sa mu vyzbierať približne 31 tisíc dolárov, no zlomový okamih prišiel, keď sa o 3Dsimo začali zaujímať investori a odkúpili 30% podiel v jeho firme.

Dnes je už 3D pero prostredníctvom distribútorov dostupné v niekoľkých obchodoch v rôznych častiach sveta, Slovensko nevynímajúc. Čo všetko dokáže? „Ide o podobný postup ako pri 3D tlačiarni. Základom je vytlačovanie horúceho plastu pomocou trysky. Materiál vo vzduchu rýchlo tuhne, takže sa z neho dajú vyrábať rôzne predmety,“ priblížil David. 3Dsimo vie využívať približne 11 druhov plastov, ktoré prinášajú v rôznych farebných kombináciách najrôznejšie efekty, dokonca aj dreva.

3Dsimo je podľa Davidovych slov určené pre deti už od 10 rokov (pod dohľadom rodičov) a upúta najmä kreatívcov, ktorí majú nápady a chcú ich sami realizovať. „Uplatnenie môže nájsť napríklad aj medzi architektmi,“ uvažuje mladý vynálezca. Stále celkom nechápete o čom je reč? Pozrite si VIDEO nižšie a ihneď pochopíte.

3Dsimo je pritom cenovo dostupné. U nás ho nájdete tu.

3D simo
1
Galéria
Tento príbeh sa začal písať v detskej izbe: David (24) vynašiel pero, ktoré doká
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM