Rôzne

Tip na letný výlet od michalovských turistov: Plavba loďou, ktorá dostane aj vás

Prinášame vám tip michalovských turistov na príjemný letný výlet. Zažijete počas neho plavbu na zaujímavej lodi a spoznáte aj príjemné mestečko.

Ilustračný obrázok k článku Tip na letný výlet od michalovských turistov: Plavba loďou, ktorá dostane aj vás
3
Galéria
Zdroj: Klub slovenských turistov

Členovia michalovského Klubu slovenských turistov Turista sú aktívni aj počas letných dní. Možno aj vás inšpiruje ich cesta po rieke Bodrog z vinárskej oblasti Viničky.

Plavba historickou loďou

Ak uvažujete o krásnom letnom relaxe, možno vás osloví ako tip výlet, ktorý absolvovali michalovskí turisti. Ide pritom o výlet po rieke, ktorý vás zavedie až do Maďarska. Dopriať si môžete zážitok na lodi, ktorou sa kedysi vozili známi maďarskí politici.

Loď sa volá Artur a má zaujímavú históriu. Bola vyrobená v roku 1936 a patrila maďarskej vláde. Plavili sa na nej aj známi maďarskí politici Miklós Horthy a János Kádár. Začiatkom 90-tych rokov bola zrekonštruovaná a kotvila na Balatone.

Dnes slúži výletníkom po Bodrogu. Jej kapacita je 48 osôb. Uzavretá paluba je rozdelená na dva salóny bez terasy. Maximálna rýchlosť plavidla je 15 km/hod. Ak sa chcete vydať za rovnakým dobrodružstvom ako turistický klub z Michaloviec, ten vám odporúča štartovať z vinárskej obce Viničky, kde táto loď kotví.

Sárospatak

Na lodi si vypočujete výklad a pozriete krátky film o rieke Bodrog. Putovanie po rieke je skoro celou cestou lesom akoby v amazonskom pralese a počas neho miniete aj najnižšie miesto Slovenska," povedal predseda spomínaného michalovského klubu turistov Anton Hasák. Po výlete loďou vás isto zaujme Sárospatak. Je to mesto v Maďarsku v Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe, kde sa vylodíte a môžete tam vidieť prístav, hrad i námestie Makoveca.

„Na potulkách veľmi čistým, kvetmi upraveným mestečkom sme neobišli Rákocziho hrad priamo nad riekou Bodrog,“ dopĺňa A. Hasák. Na nádvorí hradu, v ktorom je v súčasnosti múzeum, odporúča neobísť práve dobové, veľmi zaujímavé ukážky minulého života.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Tip na letný výlet po rieke
3
Galéria
Zdroj: Klub slovenských turistov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM