Monika Földešiová Tlačové správy

Tip na podujatie: Karpaty 1914/1915 ponúkajú ukážky bojov i vojenskú históriu

VYHODNOTENIE SÚŤAŽE - Láka vás história či vojenské fakty z I. svetovej vojny? Chcete sa stať svedkom ukážky bojov, ktorých scenár je zostavený na základe archívnych dokumentov a odohrávajú sa v priestore autentického bojiska? Tak nepremeškajte toto podujatie!

Ilustračný obrázok k článku Tip na podujatie: Karpaty 1914/1915 ponúkajú ukážky bojov i vojenskú históriu
Zdroj: Dnes24.sk

Vojensko-historické podujatie Karpaty 1914/1915 je tradičnou udalosťou organizovanou Klubom vojenskej histórie Beskydy. Radí sa medzi jedinečné akcie svojho druhu na Slovensku aj v strednej Európe.

Cieľom podujatia je nielen atraktívnou formou priblížiť udalosti prvej svetovej vojny, ale tiež prezentovať vojensko-historické pamiatky z prvej svetovej vojny na Slovensku. „Návštevníkom sa snažíme ponúknuť celodenný program tvorený nielen ukážkou bojov z časov prvej svetovej vojny, ale aj sprievodnými výstavami a prezentáciami rôznych klubov a združení zaoberajúcimi sa vojenskou históriou. Samozrejmosťou je sprievodný program, ktorý návštevníkov nielen zabaví, ale aj poučí. Podujatie Karpaty 1914/1915 si každým rokom získava viac a viac fanúšikov,“ vravia organizátori podujatia.

Snahou je predviesť vždy atraktívnu a zaujímavú ukážku bojov z prvej svetovej vojny, ktorej scenár je zostavený na základe archívnych dokumentov a ktorá sa odohráva v priestore autentického bojiska. Výnimočné podujatie Karpaty 1914/1915 bude nielen miestom jedinečného zážitku, ale účasť návštevníkov podporí aj obnovu vojensko-historických pamiatok z prvej svetovej vojny a ich prezentáciu za účelom rozvoja cestovného ruchu.

VYHODNOTENIE SÚŤAŽE

Výhercovia jednotlivých cien:
- 5 lístkov na podujatie Karpaty 1914/1915: Jana Barabášová, Humenné
- model tanku a odznak KVH Beskydy: Pavel Kačmár, Bardejov
- publikácia Stopy prvej svetovej vojny a odznak KVH Beskydy: Silvia Kováčiková, Lubeník
- nášivka KVH Beskydy a odznak KVH Beskydy: Pavol Horňák, Košice

Viac info k podujatiu nájdete na stránke kvhbeskydy.sk

podujatie Karpaty 1914/1915 plagát
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM