Kultúra

To najlepšie zo Zemplínskeho pera: Literárny večer s autormi, čo nás čaká?

Zažite literárny večer v priestoroch Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach. Zemplínske pero má za sebou 16 ročníkov, v ktorých súťažilo 737 autorov s 1476 príspevkami. To bolo dostatočným dôvodom pre výber najzaujímavejších prác.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie zo Zemplínskeho pera: Literárny večer s autormi, čo nás čaká?
Zdroj: TASR

Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach je vyhlasovateľom literárnej súťaže pre začínajúcich autorov Zemplínske pero. Má za sebou 16 ročníkov (práce 17. ročníka sú v štádiu hodnotenia), v ktorých súťažilo 737 autorov s 1476 príspevkami. To bolo dostatočným dôvodom pre výber najzaujímavejších prác, ktoré predstavíme v programe „To najlepšie zo Zemplínskeho pera“. Zaspomíname si na tvorbu víťazov jednotlivých ročníkov (6 žien a 1 muž), priblížime ich súčasné pôsobenie a tvorbu.

O umelecké stvárnenie slova sa postarajú študenti Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach, o hudobné vstupy žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy TALENT-UM. Programom bude sprevádzať Jela Timková.

„Ak je pravda – a to isto je – že umenie poľudšťuje, tak sa mladým básnikom a prozaikom aj prostredníctvom tohto podujatia podarí prispieť k tomu, aby sa naša súčasnosť postupne vrátila k hodnotám, ktoré stoja na ľudskej, nie na finančnej hodnote človeka,“ uviedlo ZOS Michalovce.

Podujatie sa uskutoční 20. novembra o 18:00 v Zemplínskom osvetovom stredisku v Michalovciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM