Veronika Ondo-Cholewová Správy

Toto sme v Michalovciach ešte nemali: Na námestí budeme obdivovať ľadové sochy

Krásny výjav, ktorý upúta pohľady miestnych i návštevníkov nášho mesta. Na michalovskom námestí budeme môcť obdivovať sochy z ľadu.

Ilustračný obrázok k článku Toto sme v Michalovciach ešte nemali: Na námestí budeme obdivovať ľadové sochy
Zdroj: TASR

V metropole Zemplína budeme môcť obdivovať sochy z ľadu. Zhotovovať ich budú už dnes štyria sochári približne v čase od 10:00 do 18:00 hod. a to na Námestí slobody v Michalovciach.

Na rozprávkovú tému

Podľa informácií od radnice, umelci plánujú v Michalovciach vytesať z ľadu dve veľké a jednu menšiu sochu. Vyobrazené postavy budú na tému slovenské ľudové rozprávky a vyrobené budú z pätnástich ľadových blokov s rozmermi 100×50×25cm.

„Pôjde o jedinečné podujatie po prvýkrát v našom meste a máme pripravené aj workshopy pre malých aj veľkých, aby si mohli aj návštevníci vyskúšať túto neľahkú ale nesmierne krásnu a kreatívnu prácu,“ informovala hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková

Dokedy počasie dovolí

Ľadovú nádheru budú môcť ľudia obdivovať od dnes a až dokedy to dovolí počasie. Uvedené diela budú chránené aj pred vandalmi. „Celé Námestie slobody je monitorované kamerami a preto veríme, že nedôjde k ich znehodnoteniu,“ uviedla hovorkyňa I. Palečková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM