Zuzana Ročeňová Šport

Toto tu ešte nebolo! Po roztlieskavačkách má hokejistov hnať za víťazstvom aj maskot

Hokejový klub Dukla Michalovce plánuje mať po prvýkrát v histórií vlastného maskota, podarí sa im to? Za týmto skvelým nápadom a iniciatívou stoja fanúšikovia, ktorí horlivo pracujú na tom, aby už čoskoro na ľadovej ploche pribudol ďalší „hráč“ Dukly Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Toto tu ešte nebolo! Po roztlieskavačkách má hokejistov hnať za víťazstvom aj maskot
Zdroj: Dnes24.sk

Po úspešných Cheerleaders Michalovce sa nadšenci ľadového hokeja pustili do ďalšieho projektu, a to spestriť si hokej vlastným maskotom. Ako nám povedala za fanúšikov Janka Puškárová na projekte maskot ich spolupracuje množstvo, každý prikladá ruku k dielu a má na niečom podiel, nie je to len práca jednotlivca.

„Dlho sa viedli diskusie o akého maskota pôjde a aká postavička bude zabávať, nielen verných fanúšikov, ale aj deti, ktorých je na zápase neurekom. Úlohou maskota bude hlave povzbudzovať, venovať sa deťom, robiť show a určite sa nevyhne ani zábavným tanečným kreáciám,“ doplnila Puškárová.

Ako nám Janka prezradila, na maskota padli návrhy ako ovca, panter alebo líška. „Vďaka svojej farbe to vyhrala líška, ktorej kostým plánujeme zakúpiť cez internet zo zahraničia.“ Kostým stojí približne 200 eur a prispievať vo FanShope môže každý, komu sa tento nápad páči.

No a kto sa bude ukrývať pod kostýmom? To sa nám, žiaľ, nepodarilo zistiť, ale vraj pár adeptov je už vyhliadnutých :).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM