Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Traktory, kombajny aj zvieratá: Centrum Michaloviec obsadili farmári, FOTO

Bolo sa veru na čo pozerať. Farmári sa v centre Michaloviec pochválili svojimi zvieratami a predviedli aj nablýskané stroje.

Ilustračný obrázok k článku Traktory, kombajny aj zvieratá: Centrum Michaloviec obsadili farmári, FOTO
21
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce majú za sebou takpovediac farmársky víkend. Konalo sa totiž u nás podujatie Farmársky deň. Tento farmársky festival bol tohto roku až dva dni a tradične na viac ako 30 hektároch plochy.

Nablýskané mašiny

Už v prvý deň kopa ľudí obdivovala veľkú farmársku techniku na trávniku v Parku študentov. Obrovské stroje prilákali aj malé deti, ktoré si mohli sadnúť napríklad aj do vnútra traktora a pokochať sa výhľadom z výšky. Farmárska technika však zaujala všetky generácie.

„Vnučkám sa tu veľmi páčilo. Mali sme pekný deň, videli aj zvieratká a páčili sa im aj traktory,“ prezradil nám pán Michal, ktorý na podujatie prišiel so svojimi vnučkami. Prezradil, že im aj vysvetlil, kto sú to farmári a čo robia.

Prilákali kopu detí

Všade navôkol vládla príjemná atmosféra s množstvom detí. Napriek teplému počasiu si ľudia našli čas a prišli najmä najmladším ročníkom ukázať zvieratá či sami si posedieť pri farmárskych špecialitách, nakúpiť domáce výrobky, pozrieť si rezbárske práce. Stánky s farmárskymi výrobkami lemovali ulice pri parku.

„Najviac sme sa tešili na kravičku s teliatkom. Úžasní boli aj sokoliari, bolo tu toho veľmi veľa na pozeranie,“ povedala nám o akcii Lenka. Lákadlom boli aj detské atrakcie, ako kolotoče či nafukovací hrad.

Pozrite si atmosféru spomínaného podujatia v našej priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

FOTOREPORTÁŽ: Park študentov sa premenil na jednu veľkú farmu
21
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM