Veronika Ondo-Cholewová Šport

Tréner Iuventy Urban pred odvetou: Sme nastavení na víťazstvo

Hádzanárky Iuventy Michalovce v sobotu nastúpia na odvetný zápas osemfinále Pohára EHF proti TuS Medzingen. Nemeckému družstvu v prvom zápase podľahli, hoci v priebehu druhého polčasu viedli o šesť. Michalovčanky si v odvete budú veriť.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Iuventy Urban pred odvetou: Sme nastavení na víťazstvo
Zdroj: TASR

Podľa trénera Františka Urbana myslia len na víťazstvo a postup. Michalovčanky v prvom zápase ukázali, že sa súpera z prestížnej Bundesligy neboja. Navrch mali počas celého prvého polčasu a v druhom viedli 25:19. Napokon však dobre rozbehnutý zápas nedoviedli do želaného konca.

Hranice medzi úspechom a neúspechom

„Pocítili sme tenkosť ľadu medzi úspechom a neúspechom. Vidíme, že aj taká môže byť hádzaná. Ja som mal zmiešané pocity dva nasledujúce dni. Odvtedy som si viackrát pozrel záznam z toho zápasu a ani tak si úplne presne neviem vysvetliť, čo sa vlastne stalo. Bol to zhluk viacerých faktorov. Spravili sme chyby v obrane, v útoku sme zase nepremenili šance, ktoré sme premeniť mali. Do toho mali niekoľko "vstupov“ aj čiernohorské rozhodkyne. Už na to však nechceme myslieť a chceme sa dobre pripraviť na odvetný zápas," uviedol tréner Iuventy František Urban.

Historické maximum

Pre Michalovčanky je osemfinále Pohára EHF zatiaľ historickým maximom v tejto súťaži, no vytúžený postup do štvrťfinále nie je, ani napriek prehre o štyri góly, nereálny. „Hlavy máme nastavené na víťazstvo. Dôležité bude udržať koncentráciu po celých 60 minút a nemať hluchú pasáž, ako sa nám stalo v Nemecku. Povedali sme si, že keď sme vedeli dostať pod tlak bundesligový tím, navyše v ich aréne, tak by sa to malo dať aj u nás. Verím, že budeme premieňať šance a bude sa nám dariť aj v obrane. Nič iné si nepripúšťame,“ netají Urban.

Hráčky Iuventy po náročnom zápase v nemeckom Tübingene zregenerovali v termál parku, na odvetu sa pripravovali od utorka. „Teraz to bude viac o taktizovaní. Z našej strany určite,“ dodal tréner Urban.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Iuventa Michalovce obhájila trofej: Kouč Urban hovorí o peknej bodke

René z Michaloviec si domov priniesol cenný kov: Tvrdé VIDEO z kickboxerského zápasu!

V Michalovciach budeme svedkami skutočne netradičného futbalu: Pozrite len obsadenie európskeho šampionátu!

Úlohou nového trénera Michaloviec Stanislava Grigu je záchrana v lige: Revolúciu v kádri nepredpokladá

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM