Šport

Tréner michalovskej Iuventy Urban: Ambície sú vysoké, chceme triple!

Hráčky slovenského majstra si vo víkendovom dvojzápase vyskúšali viaceré herné varianty, priestor dostali aj mladé hádzanárky Iuventy Michalovce. Bez problémov sa prebojovali do 3. kola Pohára EHF. trénera Františka Urbana potešil aj čoraz lepší herný prejav.

Ilustračný obrázok k článku Tréner michalovskej Iuventy Urban: Ambície sú vysoké, chceme triple!
Zdroj: TASR

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa bez problémov prebojovali do 3. kola Pohára EHF, keď v oboch zápasoch 2. kola výrazným rozdielom zdolali HC Standard Luxemburg. Vo víkendovom dvojzápase si vyskúšali viaceré herné varianty.

Luxemburská trénerka: Iuventa je profesionálny klub

Výsledky oboch zápasov ukázali výkonnostný rozdiel medzi oboma družstvami. Michalovčanky zvíťazili v prvom zápase 48:15, v druhom 47:10 a do 3. kola postúpili bez najmenších problémov. „Iuventa je profesionálny klub, no my mávame iba dva tréningy v priebehu týždňa a ten rozdiel bol vidieť. Hrali sme s tromi hráčkami, ktoré majú len 17 rokov, no som rada za bojovné výkony, ktoré sme v Michalovciach predviedli. Naše hráčky hrávajú hádzanú rekreačne po práci a tieto dva zápasy považujeme za dobrú skúsenosť. Je to pre nás dobrý tréning pred domácou ligou v Luxembursku. Iuvente budem držať palce a dúfam, že v Pohári EHF pôjde čo najďalej,“ poznamenala trénerka luxemburského tímu Rodica Covaliucová.

Michalovský tréner žije v budúcnosti

Michalovčanky sa po pohodlnom postupe v ďalšom kole stretnú so španielskym družstvom Balonmano Bera Bera. Tréner Urban však ešte nechce predbiehať a za dôležité považuje už najbližšie zápasy vo WHIL. „Hovorí sa, že tréner vždy žije skôr v budúcnosti. Najskôr sa však musíme sústrediť na zápasy vo WHIL, na Porubu a Most doma, Veselí vonku. Až potom prídu na rad Španielky,“ uviedol Urban. Michalovčanky opäť bojujú na niekoľkých frontoch a tak ako po minulé roky, aj tentoraz sa musia sústrediť na účinkovanie vo viacerých súťažiach. Na ambíciách slovenského tímu to však nič neuberá.

Najvyššie ambície

„Zvykli sme si mávať najvyššie ambície. Keď sa podarí triple, bude to fajn a v Európe každé ďalšie kolo bude len plus. Zmenili sme káder, máme viaceré mladé hráčky. Pre mňa je zložitejšie zapracovávať mladšie hráčky a zároveň mať výsledky,“ povedal tréner. František Urban, ktorý na pozíciu hlavného trénera povýšil po odchode Borysa Petrovského, je rád za čoraz lepší herný prejav svojich zvereniek. „Niektoré fázy v zápasoch sú naozaj vynikajúce. To, čo trénujeme, sa už prenáša do zápasov a to ma veľmi teší. V úvode sezóny sme síce mali dobré výsledky, no súčinnosť ešte nebola ideálna. Ale už aj to sa zdokonaľuje a je to stále lepšie,“ dodal Urban.

Môže vás zaujímať:

Iuventa dosiahla zatiaľ najvyššie víťazstvo v európskom pohári: Čo nás ešte čaká?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM