Zuzana Ročeňová Krimi

Trojica mladých dlhoprstých z Michaloviec: Vlámali sa do garáže, z Audiny pobrali čo sa dalo

Podarené trio mladíkov má poriadne za ušami. Podľa polície sa vlámali do jednej z michalovských garáži a ich pozornosti neušlo osobne auto značky Audi. Teraz im hrozí až päťročný pobyt za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Trojica mladých dlhoprstých z Michaloviec: Vlámali sa do garáže, z Audiny pobrali čo sa dalo
Zdroj: TASR

Z prečinov porušovania domovej slobody, krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície dvoch Michalovčanov, Dominika (21) a Michala (18).

Ako informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó obaja sa skutku dopustili formou spolupáchateľstva s Marošom (18) z Michaloviec, ktorého vyšetrovateľ obvinil z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže. „Trojica mladíkov sa v marci tohto roku po preskočení oplotenia rodinného domu na ulici. Krásku v Michalovciach, vlámali do garáže. Dvaja z obvinených sa pokúšali demontovať predný blatník z motorového vozidla Audi A4. To sa im nepodarilo, avšak počas demontáže poškodili nárazník, blatníky a jeden svetlomet,“ uviedol Szabó.

„Z vozidla následne odcudzili autobatériu, xenónovú žiarovku, rôzne hadice a nádržku na chladiacu kvapalinu. Z garáže odcudzili rôzne elektrické a ručné náradie. Odcudzením vecí spôsobili škodu vo výške 1 500 eur a poškodením vozidla škodu za 620 eur,“ doplnil hovorca. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM