Zuzana Ročeňová Krimi

Trojica mladíkov kradla bicykle: Tomáš(15) tak zavaril aj svojim rodičom!

Trojica dlhoprstých (15, 16, 25) ma opletačky s mužmi zákona. Podľa polície majú na svedomí ukradnutie bicyklov. Stíhaní sú aj rodičia najmladšieho tínedžera, za ohrozovanie mravnej výchovy.

Ilustračný obrázok k článku Trojica mladíkov kradla bicykle: Tomáš(15) tak zavaril aj svojim rodičom!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva Tomáša (15), Júliusa (16) a Jozefa (25) (všetci traja z Čičaroviec). Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, tí v polovici novembra tohto roka vnikli na riadne oplotený pozemok rodinného domu v obci Čičarovce a následne sa vlámali do skladu prístavby domu. „Obvinení odcudzili tri bicykle. Poškodenému majiteľovi spôsobili škodu vo výške 230 eur,“ uviedla hovorkyňa.

„Vzhľadom na to, že obvinený Tomáš sa tohto konania dopustil aj napriek tomu, že bol za taký čin v marci tohto roka právoplatne odsúdený k podmienečnému trestu, hrozí mu až trojročné väzenie a je stíhaný väzobne. V tejto súvislosti rodičia obvineného Tomáša (15) už čelia obvineniu za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov,“ doplnila Mésarová.

Vyšetrovanie tohto prípadu bolo začiatkom decembra t.r. ukončené s návrhom na podanie obžaloby. Ďalším dvom obvineným spolupáchateľom (16,25) za tento čin hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM