Zuzana Ročeňová Rôzne

Umenie prišlo za ľuďmi priamo na námestie: V meste máme galériu pod holým nebom

Michalovčania alebo návštevníci mesta nemusia chodiť za umením do galérie. Umenie si ich našlo samo a prišlo za nimi na námestie. Galéria pohľadov približuje naše mesto na historických pohľadniciach, s ktorými môžete nahliadnuť do rokov dávno minulých.

Ilustračný obrázok k článku Umenie prišlo za ľuďmi priamo na námestie: V meste máme galériu pod holým nebom
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Michaloviec alebo návštevníci mesta nemusia v lete chodiť za umením len do galérie. Umenie v podobe „Galérie pohľadov“ prišlo priamo do centra na Námestie osloboditeľov. Zvečnenú históriu nášho mesta na dvadsiatich štyroch fotografiách si už pozreli stovky ľudí.

Prísť s fotografickým umením do centra mesta pod holé nebo bol výborný nápad, ktorý si ľudia pochvaľujú. „Je to výborné, také niečo mestu chýbalo. Umenie v modernom poňatí pre širokú verejnosť. Do galérie veľa ľudí nezájde, ale takto sa pri tom zastaví skoro každý,“ povedala nadšene Michalovčanka Simona.

„Fotografie sú ozaj pekné a zaujímavé, párkrát som sa už pri nich pristavil. Myslím si, že letní turisti nášho mesta, ale aj samotní Michalovčania, tento nápad výstavy pod holým nebom ocenia,“ hovorí Milan z Michaloviec.

Na fotografiách sú zvečnené historické pohľadnice mesta Michalovce. Zo všetkých prác vybrala odborná porota tie najlepšie, ktoré teraz môžu Michalovčania obdivovať. Zachytávajú na nich krásu mesta, historické budovy, ulice a námestie. Galéria je umiestnená v centrálnej mestskej zóne v blízkosti mestského úradu.

Galéria pohľadov na námestí
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM