Rôzne

Určite to bude zážitok: Deti môžu v Michalovciach nocovať na netradičnom mieste

Deti v Michalovciach môžu zažiť na vlastnej koži naozaj zaujímavé momenty. Medzi ne patrí i nocovanie na netradičnom mieste. To ale ešte nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Určite to bude zážitok: Deti môžu v Michalovciach nocovať na netradičnom mieste
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Deti v Michalovciach môžu zažiť v Zemplínskej knižnici G. Zvonického naozaj zaujímavé chvíle. Knižnica sa totiž zapojí do medzinárodného podujatia Noc s Andersenom. Podujatie je zamerané na podporu čítania a propagáciu detskej literatúry.

Prechádzka nočným mestom

Bohatý program a spanie priamo v michalovskej knižnici sa uskutoční 31. marca. Štartuje sa o 16. hodine a program potrvá až do nasledujúceho rána. Čo sa bude vlastne diať?

Príchod detí je naplánovaný na 16. hodinu, keď si všetky deti donesú spacák, aby zažili rozprávkovú noc. Po vybalení ich čaká predstavenie Bábkového divadla z Košíc, ale aj kráľovská večera. Pod večernou oblohou sa potom stretnú v michalovskej hvezdárni, kde bude noc pokračovať zaujímavým prekvapením. Nasledovať bude polnočná prechádzka mestom určená len pre skutočne odvážne deti, ktoré sa tmy neboja.

Spanie medzi knihami

Po príchode do knižnice čaká deti ešte rozprávka na dobrú noc. Pre spoločnú noc vyberú aj spoločnú knižku. Deti budú spať priamo v knižnici vo svojich spacákoch medzi ich obľúbenými knihami, keďže ide o akciu na podporu detského čítania. Po prebudení ich ešte posledný program a to raňajky. Na ďalší deň, teda 1. apríla, medzi 8:30 hod. – 9:00 hod. si pre svoje deti budú môcť prísť rodičia.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM