Rôzne

Uskutočnia sa tento týždeň a je dobré o nich vedieť: Top podujatia v Michalovciach a okolí

Aj počas tohto týždňa sa je v Michalovciach a okolí na čo tešiť. Z podujatí, ktoré sú v pláne, naša redakcia zostavila výber tých, ktoré považuje za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Uskutočnia sa tento týždeň a je dobré o nich vedieť: Top podujatia v Michalovciach a okolí
Zdroj: TASR

Týždeň dobrovoľníctva

18. – 22. septembra, Michalovce a okolie

Týždeň dobrovoľníctva sa bude konať od 18. – 22. septembra v niektorých zariadeniach v Michalovciach. Kto má čas a chuť urobiť niečo pre iných i pre seba, môže sa zapojiť.

18. 9. – 19. 9. – Integra, o. z., na svojom pracovisku Zariadenie podporovaného bývania, Pri mlyne 1430/1A v Michalovciach (pod nadjazdom do Košíc) čaká na dobrovoľníkov, ktorí si chcú vyskúšať vypaľovanie do dreva či maľovanie na textil. Je potrebné dohodnúť sa vopred na čísle 056/ 6421 714.

18. 9. – 22. 9 – od 9.00 do 15.00 hod. môžete každý deň v Rehabilitačnom stredisku na Školskej ulici v Integre, o. z., skúsiť pracovať s hlinou, či pomôcť vymaľovať veľkú omaľovánku na stene zariadenia z vonkajšej strany. Okrem toho si s klientmi zariadenia môžete zahrať spoločenské hry, či prezrieť si zariadenie. Ak máte záujem sa pripojiť, píšte do Integry, o. z., na mail: zuzanakarolova@integradz.sk, alebo zavolajte na t.č: 056/6421639

18. 9. – Anima – Domov sociálnych služieb Ul. Andreja Kmeťa 2, privíta pomoc dobrovoľníkov od 9.00 do 14.00 pri natieraní oplotenia a mreží na oknách. Pokiaľ by ste radi pomohli pri tejto činnosti, kontaktovať sa môžete na: iveta.kocianova@dssanima.sk

19. 9. – od 9.00 do 14:00 hod. vás radi privítajú aj v DSS Anima v Baškovciach (Baškovce 79), kde je potrebné pomôcť s úpravou areálu, očistiť ho od neželaného porastu a trochu ho skrášliť. Ak máte záujem v tento deň pomôcť v Baškovciach, píšte na mail: eva.polakovska@animadss.sk

Koncert

22. septembra o 17:00 hod., Mestské kultúrne stredisko Michalovce

V Michalovciach si môžete vychutnať koncert ľudovej hudby a speváckej zložky súboru Zemplín s hosťom – Štátnou filharmóniou Košice. Na koncerte zaznejú ľudové piesne v netradičnej forme v spolupráci s veľkým symfonickým orchestrom. Galavečer sa uskutoční v priestoroch MsKS – Michalovce o 17:00 hod.

Harčarske dni

22. – 24. septembra, Pozdišovce

Počas 22. – 24. septembra sa v obci Pozdišovce, už po druhý raz zrealizujú Harčarske dni venované remeselnej tradícii zemplínskych hrnčiarov. Hlavným motívom tohtoročného podujatia je 70. výročie od začatia používania vzoru karičky, ktorej zrod sa spája so založením hrnčiarskeho družstva a s hľadaním nového sortimentu a tváre výrobkov tak, aby sa prispôsobili modernej dobe.

Toto jubileum sa oslávi tým najkrajším spôsobom – výpalom keramiky v tradičnej poľnej peci, tzv. kochu. Vyvrcholením celého podujatia bude vykladanie pece. Piatkový a nedeľný program sa uskutoční v priestoroch záhrady domu č. 47 (prístup z cesty ,,Na huru“) a sobotňajší program bude situovaný do pamätnej izby na Obecnom úrade Pozdišovce.

Cesta Slnečnou sústavou a súhvezdiami

24. septembra od 10:00 do 14:00 hod., Lesopark Hrádok

Michalovská hvezdáreň zorganizuje tradičné zábavno-náučné podujatie, ktoré sa uskutoční 24. 9. 2017 (nedeľa) v lesoparku Hrádok od 10:00 – 14:00 hod. Na stanovištiach budú deti plniť rôzne športové a zábavné disciplíny. Deti dostanú sladké odmeny, za priaznivého počasia sa bude v kupole hvezdárne pozorovať Slnko ďalekohľadom so slnečným filtrom. Deti môžu prísť v maskách s vesmírnou tematikou. O 12:00 hod. sa uskutoční vyhodnotenie najlepších masiek pri hvezdárni. Podujatie sa uskutoční za každého počasia.

Koncert Richarda Rikkona

24. septembra o 19:00 hod., Mestské kultúrne stredisko Michalovce

Zahviezdil v známej televíznej speváckej šou, kde doprevádzal spevákov. Je predovšetkým koncertný klavirista, koncertuje po celom svete, ale na Slovensku ho objavila verejnosť najmä vďaka účinkovaniu v televízii. V Michalovciach si môžete prísť vypočuť koncert klavirného virtuóza Richarda Riklona a jeho hostí, ktorými budú Felix Slováček, Natália Hatalová a Eva Matyasová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM