Rôzne

Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 10 akcií v Michalovciach počas letných prázdnin

Vytúžené letné prázdniny sú čoskoro tu a my sme zaostrili na zaujímavý program počas tohto obľúbeného obdobia. Vybrali sme z neho 10 akcií, ktoré rozhodne odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 10 akcií v Michalovciach  počas letných prázdnin
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Splavovanie zemplínskych riek

2. – 4. júla

Michalovskí vodáci pravidelne splavujú rieky v regióne Zemplína. Podujatie, ktoré pred dvomi desaťročiami odštartovala skupina nadšencov, si už získalo stovky priaznivcov.

Chóry Zemplína

5. júla o 17:00, tribúna na Nám. osloboditeľov

Chóry Zemplína, prehliadka cirkevných zborov pri príležitosti sviatku sv. cyrila a Metoda. Účinkujú: Zbor sv. Jozefa pri Bazilike minor Michalovce, Zbor sv. Michala pri kostole Narodenia Panny Márie Michalovce.

Michalovský organ

7. a 21. júla, 4. a 18. augusta o 19:10

10. ročník organových koncertov ponúkne sériu týchto koncertov: 7.7. Josef Hofer – Rakúsko, 21.7. Soline Guilon – Francúzsko, 4.8. Kryzstof Lukas – Poľsko, 18.8. Štefan Iľaš – organ – Slovensko, Paul Neebe – trúbka – USA, 1.9. Konstantin Keiser – Švajčiarsko

Kultúrne leto I., II.

17. a 24. júla o 18:00, tribúna pri MsÚ

Leto je pre pracovníkov Mestského kultúrneho strediska Michalovce časom, kedy ponúkajú nielen domácim obyvateľom ale aj návštevníkom Michaloviec pestrú paletu podujatí. Jedným z nich bude 17. júla koncert – Števo „Čiko“ Barančík – country a folk a 24. júla Di Asher Klezmer, koncert slovenskej klezmer kapely.

Špacirki po varošu

29. júla o 18:00, zraz pred MsKS

Mnohí z nás najprv porozmýšľajú čo to znamená, ale potom si s úsmevom pripomenú časy, kedy sa prechádzali po meste a stretávali známych, priateľov… Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so Zemplínskym múzeom a TIK v Michalovciach pripravilo projekt takýchto prechádzok naším mestom. Jeho cieľom je pre obyvateľov mesta, ale aj pre návštevníkov, ponúknuť nové netradičné poznávanie histórie Michaloviec – špacirkami po varošu. Témou bude Pravoslavný chrám 20. výročie (zraz pred MsKS).

Prechod motorkárov mestom

19. augusta, námestie

Medzinárodný Motozraz Sveta motocyklov sa stal kultovou záležitosťou a pravidelne priťahuje motorkárov nielen z východu republiky, ale aj z celého Slovenska a Európy. Je veľkým lákadlom nielen pre samotných motorkárov, ale aj pre tisícky divákov z Michaloviec a širokého okolia . Vychutnajte si odchod kolóny zo Šíravy na Námestie Slobody.

Zemplínsky jarmok

19. – 21. augusta, námestie – bočné ulice

Leto v Michalovciach oživí tradičný Zemplínsky jarmok, ktorý láka množstvo obchodníkov a kupujúcich, nielen z nášho okolia. Počas troch dní si budeme môcť vychutnať tú pravú atmosféru pouličných trhov a čo to si aj nakúpiť.

Tancovanie karičky

20. augusta, pri tribúne

Zemplínske slávnosti doplnia svojim bohatým programom ponuku jarmočných dní. Deň folklórnych slávností začne ozaj rezko – tancom karička. Pokúsime sa naučiť tancovať tento typický zemplínsky tanec čo najviac ľudí, aby sme získali rekord v počte tanečníkov. Zapojiť sa môže každý, kto má chuť a elán.

Medzinárodný futbalový turnaj detí

23. – 27. augusta Medzinárodný futbalový turnaj pre deti a mládež, ktorý je naplánovaný na 23. – 27. augusta. Organizátori a celý technický štáb tohto prestížneho turnaja pracuje na príprave kvalitných materiálno-technických aj športových podmienok pre mladých futbalistov.

My sme Východ

27. augusta, od 14:00, Obchodná ulica

Hovorí sa, že najlepšia zábava je na východe, a to sa potvrdzuje aj toto leto. Na východe robíme veci zo srdca. Tak znie heslo pripravovaných letných festivalov. Šariš je tiež hrdý srdcom východniar, preto prichádza medzi ľudí v regióne, kde je doma, aby tak oslávil tradície i šikovných ľudí, ktorí tu žijú. Mestské letné festivaly popri zábave a oslave prinesú tak aj príležitosť utužiť komunitu, vyjadriť hrdosť a spolupatričnosť k svojmu mestu.

Môže vás zaujímať:

V Michalovciach strhlo pozornosť parádne auto: Roll-Royce, ktorý vlastnil vynálezca farebného televízora!

FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli michalovské námestie v plnej sile

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM