Rôzne

V hlavnej úlohe české dievčatko a chatár z Domaše: Skutočný vianočný príbeh, ktorý vás chytí za srdce!

Predstavte si, že vám pri dome dopadne balónik s odkazom. A nie obyčajným. Už na prvý pohľad detské písmo, český jazyk a vianočná prosba k Ježiškovi... Tak presne toto sa stalo chatárovi Milanovi z Domaše.

Ilustračný obrázok k článku V hlavnej úlohe české dievčatko a chatár z Domaše: Skutočný vianočný príbeh, ktorý vás chytí za srdce!
Zdroj: TASR

Ešte na Luciu pristál rovno pred chatou pána Milana na Domaši – Dobrá vyfučaný balónik s pripevneným papierikom, v ktorom sa písalo: „Přála bych si panenku Annu a Elsu. Děkuji.“ informoval o tom web Domasacity.

Tu však príbeh nekončí, naopak ešte sa len začína. Na papieriku nechýbal totiž ani podpis istej Nikolky a pán Milan z neho vyčítal tiež dedinku N. Syro. Ako uvádza ďalej portál domasacity.sk, prekvapenému chatárovi to nedalo a začal zisťovať, či takáto dedinka naozaj existuje. Podarilo sa mu vypátrať, že daná obec skutočne existuje a to v okrese Třebíč v Českej republike. Pán Milan neváhal a kontaktoval tamojšieho starostu.

Ten mu celú vec objasnil. Ešte 12. decembra bola na programe pre tamojšie deti akcia, v rámci ktorej vypúšťali héliové balóniky aj s odkazmi pre Ježiška, čo by chceli dostať na Vianoce. Starosta zaslal chatárovi aj adresu malej Nikolky, fotky z akcie či knihu o obci.

Najkrajší je na celom príbehu jeho koniec. Pán Milan sa rozhodol urobiť Nikolke radosť, zakúpil bábiku Annu a expresnou poštou ju zaslal priamo k nej do Česka. Vianočné prianie Nikolky tak napokon bolo splnené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM