Rôzne

V meste sa pokúsime o rekord: Koľko Michalov a Michael sa zíde na jednom mieste?

V našom meste sa pokúsime o rekord. Stane sa tak na podujatí s názvom Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám. Čo ľudí čaká?

Ilustračný obrázok k článku V meste sa pokúsime o rekord: Koľko Michalov a Michael sa zíde na jednom mieste?
Zdroj: TASR

Michalovia, Michaely, ale aj všetci milovníci zábavy sa stretnú opäť na pokuse v Michalovciach, aby prepísali zápis v Knihe slovenských rekordov. V stredu 28. septembra sa sústredia nositelia týchto mien v michalovskej Chemkostav aréne. Vlani to bolo na námestí v centre mesta.

Čítajte tiež: Ľudom sa naskytol pekný výjav: Lode na Šírave bojovali o majstrovský ti­tul

Pre Michalov a Michaely zdarma

Mesto organizuje v tomto roku podujatie Michalovce Michalom a Michaelám v predvečer ich sviatku, teda 28. septembra, pri ktorom sa pokúsia aj o rekord.

„Podujatie sa uskutoční v Chemkostav Aréne a vstupné je 13 eur, avšak vstup pre Michalov a Michaely je zdarma, stačí ak si prídu s občianskym preukazom vyzdvihnúť lístok do Informačnej kancelárie mesta Michalovce,“ povedala pre spravodajský portal Michalovce24 hovorkyňa mesta Iveta Palečková. Michalovce Michalom a Michaelám je podujatie, ktoré pripravuje Mesto Michalovce pre všetkých nositeľov mena Michal a Michaela.

Čítajte tiež: Archeológovia na michalovskom námestí: Objavili keramické zlomky i kostené nálezy

Pokus o rekord

Jedinečnú príležitosť osláviť ich meniny v predvečer ich sviatku majú nie iba oslávenci, ale aj všetci ostatní na zaujímavom podujatí. V programe podľa informácii od radnice vystúpi skupina Desmod a známe zábavno-hudobné zoskupenie Drišľak. Moderovať bude jeden z oslávencov Michal Hudák. Netradičná zostava ponúkne zábavu, muziku a podľa informácii od mestskej hovorkyne Michaloviec ešte niečo naviac. „Spoločne sa pokúsime prekonať slovenský rekord v počte Michalov a Michael na jednom mieste a pre oslávencov je prichystaný pekný darček,“ prezradila I. Palečková.

Čítajte tiež: Stoja za krásny výlet: 4 hrady v okolí Michaloviec, ktoré by mal spoznať každý

Hodnota minuloročného pokusu bola 180 účastníkov. Počas festivalu Fest dupľa v roku 2013 sa na michalovskom námestí zišlo až 413 nositeľov tohto mena. Pre zaujímavosť, v meste Michalovce bolo vlani evidovaných na matrike 1102 nositeľov mena Michal – Michaela.

Foto: archívne

Chystáte sa na podujatie Michalovce Michalom a Michaelám?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM