Veronika Ondo-Cholewová Správy

V Michalovciach budujú prvý ornitologický chodník: Pribudne nová oddychová zóna?

Michalovčania sa môžu tešiť na novú oddychovú zónu neďaleko Laborca. Pribudne tam veľa noviniek v súvislosti s budovaným prvého ornitologického chodníka.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach budujú prvý ornitologický chodník: Pribudne nová oddychová zóna?
Zdroj: Dnes24.sk

Ornitologický chodník, vôbec prvý na území Michaloviec, budujú v týchto dňoch na Hurbanovom nábreží. Bude sa volať Sýkorka.

„V rámci projektu na nábreží postupne osadíme lavičky, vyčistíme chodníky, ošetríme niektoré dreviny orezom, opravíme preliezačky a viaceré hojdačky. Na vybraných miestach zároveň pribudnú panely popisujúce našich najbežnejších vtáčích obyvateľov,“ priblížila Zuzana Argalášová z Občianskeho združenia (OZ) Telekia.

V lokalite susediacej s Laborcom nainštalujú aj ďalšie nové prvky. Pôjde napríklad o nevšedné vtáčie hodiny, búdky a kŕmidlá, čím sa vytvoria dobré podmienky na pozorovanie viacerých vtáčích druhov.

„Plánujeme aj výsadbu stromov v blízkosti nábrežia. Chceme, aby chodník slúžil na prechádzky každému. Veríme, že ho využijú aj školy ako edukačnú pomôcku,“ poznamenala Argalášová. Dodala, že Sýkorku chcú dokončiť v priebehu októbra. Uvedený projekt realizuje OZ Telekia spolu s ďalšími partnermi – michalovskou radnicou, Správou Chránenej krajinnej oblasti Vihorlat a organizáciou SOS BirdLife Slovensko, pobočka Michalovce. Výstavbu chodníka podporil finančne grantový program Šanca pre váš región Nadácie Orange.

Čítajte tiež:

Tajné cyklochodníčky pri elekrárni: Bicyklom k sútoku Laborca s Uhom

FOTOREPORTÁŽ z Laborca: Smutný pohľad na uhynuté ryby, okolím sa už šíri smrad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM