Ondrej Petričko Samospráva

Rokovanie Rady ZMOS v Michalovciach: Mesto bude dva dni plné starostov a primátorov

O viacerých aktuálnych témach, ktoré sa dotýkajú života samospráv, budú rokovať počas dvoch dní v Michalovciach slovenskí primátori a starostovia. Dnes popoludní sa začína zasadnutie členov Rady Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS).

Ilustračný obrázok k článku Rokovanie Rady ZMOS v Michalovciach: Mesto bude dva dni plné starostov a primátorov
Zdroj: TASR

Tém, ktoré chce ZMOS prerokovať je viac. „Novela stavebného zákona, informácie o stave verejných financií s dôrazom na samosprávu v zmysle podpísaného memoranda, informácia o stave implementácie národného strategického referenčného rámca a príprave nového programového obdobia na roky 2014 až 2020, ako aj návrhy a závery z rokovania komory obcí a komory miest na Slovensku, sú na programe prvého dňa rokovania členov Rady,“ prezradila hovorkyňa ZMOS Marta Bujňáková.

Rokovať budú dva dni

Predmetom dnešného rokovania zástupcov slovenských samospráv budú zároveň čerpanie rozpočtu a príprava 24. snemu ZMOS, ako aj niekoľko aktualít, ktoré prednesú členovia jeho zahraničnej sekcie. „V druhý deň, stredu 17. apríla, sa budú primátori a starostovia venovať problematike sociálnych služieb,“ doplnila Bujňáková.

Súčasťou zasadnutia Rady ZMOS bude v tejto súvislosti odborná konferencia s názvom Ako ďalej samospráva, ktorá sa začne v stredu ráno. Diskusia, ako aj prednášky, budú orientované na problematiku sociálnych služieb poskytovaných obcami a mestami, opatrovateľskú službu, sociálne zariadenia, otázky hmotnej núdze, sociálno-právnej kurately, ako aj problematika sociálnej inklúzie či marginalizovaných komunít.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM