Rôzne

V Michalovciach na nás dýchne veľkonočná atmosféra: K videniu budú nádherné kraslice

Už od nepamäti boli zdobené vajíčka symbolom veľkonočných sviatkov. V Michalovciach už čoskoro budú k videniu všakovaké originálne kraslice.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach na nás dýchne veľkonočná atmosféra: K videniu budú nádherné kraslice
Zdroj: TASR

Ľudia z regiónov východného Slovenska, na výstave, ktorá sa chystá v Michalovciach, predstavia svoje kraslice. V budove Zemplínskeho osvetového strediska sa uskutoční výstava pisaniek, na ktorej verejnosť môže obdivovať zručnosť výrobcov veľkonočných vajíčok.

Krasličiari z regiónov

S blížiacimi sa sviatkami Veľkej noci pre návštevníkov galérie Zemplínskeho osvetového strediska pripravujú výstavu ručne vyrezávaných a zdobených vajíčok pod názvom Čaro veľkonočnej kraslice. Verejnosť na nej bude môcť obdivovať zručnosť výrobcov kraslíc.

Výstava sa bude konať od 28. marca do 13. apríla. Rôzne techniky zdobenia veľkonočných vajec na nej predstavia zanietení krasličiari z regiónov východného Slovenska. Zaujímavosťou je, že ak taktiež tvoríte veľkonočné vajíčka, do výstavy sa môžete svojimi dielami zapojiť aj vy.

Originálne kraslice

V salóniku galérie budú počas podujatia k videniu desiatky jedinečných a originálne vyrezávaných a zdobených vajíčok rôznych veľkostí od viacerých autorov. Netradičné techniky bude zastupovať zdobenie voskom, leptanie kyselinou, zdobenie farbami, oblepovanie semienkami, zdobenie tušom, oblepovanie papierom či stužkami, zdobenie zlatými detailmi a prelamovanie i oblepovanie šnúrkami.

Výstavu doplnia aj ukážky paličkovaných čipiek, drôtovanie, medovníčky a iné veľkonočné dekorácie. Celú atmosféru podujatia budú dopĺňať rôzne dekoračné výrobky s veľkonočnou tematikou.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM