Samospráva

V Michalovciach nás čaká úplná novinka: Tešiť sa môžete na gastronomické trhy!

Michalovce pripravujú v meste novinku. V premiére si budete môcť zájsť na gastronomické trhy. Tie odštartujú v decembri a potrvajú vyše mesiaca.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach nás čaká úplná novinka: Tešiť sa môžete na gastronomické trhy!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve sa poslanci Michaloviec zaoberali aj gastronomickými trhmi. Tie budú mať v metropole Zemplína svoju premiéru.

Začiatok tradície

Počas tejto zimy tak Michalovce čaká novinka v podobe Zimných gastronomických trhov. V našom meste pôjde o ich vôbec prvý ročník a podľa informácii od mesta by sa malo v tejto tradícii pokračovať aj budúci rok. Kedy sa na trhy môžete tešiť a kde presne ich nájdete?

Budú sa konať v priestoroch Námestia slobody a to v termíne od 5. decembra 2016. Potrvajú až do budúceho roku, a to do 7. januára 2017. Tento termín bude podľa informácií od mesta už tradičný každoročne.

Čo ponúknu trhy?

Na trhoch si budete môcť pochutnať na domácich koláčoch, šiškách aj trdelníkoch. „V stánkoch bude možné predávať potravinový tovar a budú poskytované služby na rýchly konzum,“ informovala radnica. V zimných stánkoch natrafíte tiež na gofry, palacinky, či langoše.

V chladnom počasí návštevníkov zohreje medovina i vianočný punč. A chýbať nebudú ani pečené gaštany. Zimné gastronomické trhy budú lákať aj vôňou mäsa i ďalšími jedlami určenými na rýchlu konzumáciu. Michalovčania sa môžu tešiť aj na peknú výzdobu trhu, ktorú zabezpečí Mestské kultúrne stredisko a Technické a záhradnícke služby Mesta Michalovce.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM