Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V Michalovciach o pár dní vypukne Týždeň manželstva: Toto sa u nás chystá...

Už onedlho odštartuje Národný týždeň manželstva. A aj v Michalovciach je pripravený zaujímavý program. Pozrite si, čo sa v našom meste chystá...

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach o pár dní vypukne Týždeň manželstva: Toto sa u nás chystá...
Zdroj: TASR

Nedávno sme vám priniesli článok, že v Michalovciach hľadajú najdlhšie trvajúce manželstvo. V našom meste by radi ocenili takýto pár a to pri príležitosti Národného týždňa manželstva (12. – 18. 2.). Počas tejto akcie sa však v metropole Zemplína chystajú aj rôzne podujatia.

Muzikál aj prednáška

V rámci Národného týždňa manželstva (NTM) v Michalovciach bude možné vidieť aj muzikál Anna v podaní Súkromnej základnej umeleckej školy Talent-Um a to konkrétne dňa 15. februára od 17.00 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku.

Naplánované sú však aj aktivity v dome Cirkvi bratskej. V sobotu (17.2.) je od 15.00 hod. pripravená prednáška s diskusiou na tému Manželstvo ako umenie lásky, v nedeľu (18.2.) sa začnú od 10.00 hod. bohoslužby.

Zľavy pre manželov

Okrem kultúrneho programu sa bude dať vo vybraných reštauráciach v Michalovciach vychutnať zľavy len pre manželov. Do spomínaného špeciálneho týždňa sa zapojili aj niektoré miestne hotely, ktoré ponúkajú zľavy na welnes a hotelové slúžby.

Cieľom NTM je propagácia a podpora manželstva. Iniciatíva organizovať ho sa zrodila v roku 1997 v Anglicku. Podujatie Marriage Week (Týždeň manželstva) vtedy založil Richard Kane a rýchlo si získal podporu osobností politického a spoločenského života. Záštitu nad podujatím prevzal počas svojho úradovania vtedajší premiér Tony Blair s manželkou. Na Slovensku sa organizuje od roku 2011.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM