Zuzana Ročeňová Rôzne

V Michalovciach sa bude strieľať šampusmi: Súťaž vo vystreľovaní zátok už po pätnástykrát!

V centre Michaloviec potečie šampus už tradične niekoľko hodín pred polnocou. Radnica zorganizuje už pätnásty raz po sebe originálnu súťaž vo vystreľovaní zátok zo šampanského na čo najdlhšiu vzdialenosť. Podarí sa prekonať dlhoročný rekord?

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach sa bude strieľať šampusmi: Súťaž vo vystreľovaní zátok už po pätnástykrát!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Netradičná silvestrovská súťaž odštartuje pred budovou michalovskej radnice v stredu (31.12.) o 12:00 hod. Môže sa na nej zúčastniť každý, kto si so sebou prinesie na námestie fľašu šumivého vína s objemom 0,7 litra.

Spomínaná súťaž má u Michalovčanov veľký ohlas a každoročne sa na nej zúčastňuje kopec divákov i súťažiacich. Zahanbiť sa rozhodne nedajú ani zástupkyne nežnejšieho pohlavia, ktoré nevynechali ani jeden ročník. V uplynulom roku sa vystreľovanie zátok zo šampusu zúčastnilo približne 58 súťažiacich a víťazova zátka preletela ohromných 24 metrov.

Súťažiaci sa tak, aj tento rok pokúsia atakovať v centre Michaloviec rekord Pavla Totha, ktorý sa od roku 2005 zatiaľ nikomu nepodarilo prekonať. Jeho šampanské vtedy vystrelilo zátku až na vzdialenosť 31 metrov.

Foto: ilustračné/mesto Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM