Zuzana Ročeňová Rôzne

V Michalovciach to už žije Vianocami: Stromček i výzdoba sú na svojom mieste!

Pracovníci Technických a záhradníckych služieb mesta Michalove už finišujú s prípravami na Vianoce. Vianočná výzdoba opäť zdobí naše mesto a osadený je už aj vianočný stromček na námestí pri fontáne.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach to už žije Vianocami: Stromček i výzdoba sú na svojom mieste!
Zdroj: Dnes24.sk

V uplynulých dňoch pracovníci technických služieb umiestnili na Námestie osloboditeľov krásnu striebornú jedličku. Je neklamným dôkazom, že Vianoce sa nezadržateľne blížia. „Vianočný stromček v tomto roku Mestu venovala obyvateľka Ulice SNP v Michalovciach. Statný, viac ako 15 metrov vysoký strom má tridsať rokov a doposiaľ krášlil záhradu rodinného domu,“ informovala michalovská samospráva.

Slávnostné rozsvietenie stromčeka je na programe v piatok 5. decembra podvečer. Príde aj Mikuláš a anjelik, ktorí rozdajú deťom sladkosti a koledovať budú speváčky z folklórneho súboru Zemplínik. Neskôr o 18:00 hod. sa už všetci môžu tešiť na Vianočný benefičný koncert s kapelou Peter Bič Projekt a Igorom Kucerom v mestskom kultúrnom stredisku.

Za tohtoročné novinky označila hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková vianočnú výzdobu stĺpov verejného osvetlenia od okružnej križovatky za michalovských nadjazdom až po pešiu zónu, ďalej vianočné osvetlenie okružnej križovatky ulíc Hollého, Okružná, Moskovská a vianočnú výzdobu na Gorkého ulici – takzvané vianočné nebo. Nákup nových prvkov výzdoby Michaloviec financovali podobne ako aj v ostatných rokoch, príspevky od sponzorov.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM