Zuzana Ročeňová Rôzne

V Michalovciach začína premietať Letné kino: Tešte sa na lahôdky z Cannes aj Berlinale

O premietanie filmov pod holým nebom prejavuje záujem stále viac divákov. Letné kino, ktoré sa spúšťa aj tento rok v centre Michaloviec si pre svojich návštevníkov pripravilo premietanie naozajstných filmových lahôdok!

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach začína premietať Letné kino: Tešte sa na lahôdky z Cannes aj Berlinale
Zdroj: Dnes24.sk

Premietanie filmových noviniek v centre Michaloviec sa uskutoční aj tento rok. Postarali sa o to dobrovoľníci z občianskeho združenie Medias Res, ktorým sa podarilo na poslednú chvíľu zohnať sponzorov a my sa tak môžeme tešiť na päťku ozaj skvelých filmov. „Ešte prvého júla sme nevedeli, že či Letné kino vôbec bude. Pretože sme nemali dostatok finančných prostriedkov. Oslovili sme síce veľké množstvo sponzorov, ale v ústrety nám vyšli iba tri organizácie, ktoré tak zachránili Letné kino v Michalovciach,“ hovorí predseda združenia Filip Kaľavský.

V ponuke festivalové filmy

„Premietať sa budú filmy, ktoré nie je možné bežne vidieť na komerčných televíziách. Hlavne svetové filmy ocenené na medzinárodných filmových festivaloch ako Cannes, Benátky, Berlinale a podobne,“ prezradil Kaľavský.

Vzhľadom k tomu, že premietaní je päť, tak sa snažili vybrať také filmy, aby oslovili čo najširšie publikum. Premietať sa bude v utorky po zotmení. V prípade nepriaznivého počasia sa premietanie presunie na iný termín.

PROGRAM

15.7. – Anjelský podiel (komédia)

22.7. – Sunset Boulevard (film-noir, dráma)

29.7. – Pieta (dráma, thriller)

5.8. – Pena dní (romantická dráma)

12.8. – Mary a Max (animovaný)

Kde? dvor za Starým sudom, Námestie osloboditeľov 77, Michalovce

Kedy? o 21:00 hod.

Foto: archív OZ Medias Res

Letné kino v Michalovciach
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM