Ondrej Petričko Samospráva

V Michalovciach žije takmer 2 500 psov: Tipnite si, na ktorej ulici je ich najviac

Michalovčania sú milovníci psov. Aspoň to tak vyzerá podľa údajov michalovskej radnice. Na každých 16 Michalovčanov pripadá jeden pes. Viete, na ktorej ulici je ich najviac? Akú rasu majú Michalovčania najradšej? Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach žije takmer 2 500 psov: Tipnite si, na ktorej ulici je ich najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Pes je najlepší priateľ človeka. Zdá sa, že pre Michalovčanov to platí dvojnásobne. Radnica totiž eviduje 2 439 psov na území mesta, čo znamená, že v priemere každý 16. Michalovčan jedného psa vlastní. A to je počet nahlásených psov, zrejme sa nájdu aj majitelia, ktorí si túto povinnosť voči mestu nesplnili. Ukázalo sa to najmä po zverejnení zoznamu platcov dane za psov na stránke mesta. „Takýto jav sme po zverejnení zoznamu zaznamenali, napr. v roku 2012 pribudlo 146 nahlásených psov,“ povedala hovorkyňa primátor a MsÚ Iveta Palečková.

Najviac psov je na Okružnej

Viete, kde je najviac psov v Michalovciach? „Najvyšší počet psov máme evidovaný na Ulici Okružnej, nasleduje Murgaša a tretia v poradí je Hollého ulica,“ prezradila hovorkyňa. Podľa údajov mestského úradu patria medzi najobľúbenejšie rasy yorkshire, pudel a čivava.

Pri takomto počte psov je potrebný aj dostatok výbehov. V meste sú zatiaľ štyri lokality určené výhradne pre majiteľov psov. Ide o Ul. J. Švermu za blokom A-9, Ul. Jilemnického – Okružná – Fr. Kráľa, Ul. Nad Laborcom oproti bloku V-1 a Ul. Okružnú pri skupinových garážach.

Výbeh pre psov spoznáte na prvý pohľad. „Výbehy pre psov sú v správe Technických a záhradníckych služieb mesta Michalovce, terény výbehov sú pokosené, označené zvislou tabuľou, vybavené košmi na psie exkrementy, resp. nádobami na odpad, do ktorých je v súlade s platnou legislatívou tiež možné hádzať psie exkrementy,“ vysvetlila Palečková.

V budúcnosti by mohli pribudnúť ďalšie výbehy

Majitelia psov môžu mať dôvod na radosť, pretože už k existujúcim lokalitám by mohli v budúcnosti pribudnúť ďalšie. „V súčasnosti máme pripravený návrh nových lokalít na vyvádzanie psov. Zatiaľ je to len návrh, nebol schválený príslušnou komisiou, po schvaľovacom procese budeme verejnosť informovať.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM