Zuzana Ročeňová Samospráva

V michalovských laviciach už sedí vyše 4000 žiakov ZŠ: Je ich viac ako pred rokom?

Začiatok školského roka je tu a do školských lavíc pred pár dňami zasadlo vyše štyristo prváčikov. Dvojmesačné letné prázdniny sa tak skončili pre viac ako 4 000 michalovských žiakom základných škôl. Ako je to oproti minulému roku?

Ilustračný obrázok k článku V michalovských laviciach už sedí vyše 4000 žiakov ZŠ: Je ich viac ako pred rokom?
Zdroj: Webnoviny.sk

Druhého septembra sa otvorili brány všetkých škôl aj v meste Michalovce. Materské školy otvorili 43 tried s počtom 948 detí a z toho 323 predškolákov. Minulý rok tieto počty boli nižšie, do škôlok nastúpilo 931 detí, z toho 301 predškolákov. V MŠ na Ul. Vajanského je aj desať detí v jednej špeciálnej triede.

Počty žiakov stúpajú, no prvákov je menej

Do školských lavíc zasadlo spolu 4 180 žiakov základných škôl. „V základných školách, ktorých zriaďovateľom je mesto Michalovce je 467 prvákov,“ informovala vedúca odboru školstva, kultúry a športu Michalovce Katarína Poláková. V porovnaní s uplynulým rokom navštevovalo osem základných škôl len 4 175 žiakov a z nich 494 prvákov.

Základnú umeleckú školu tento školský rok navštevuje 1 223 žiakov, čo je oproti minulému roku o dvadsať žiakov viac. Škola v tomto roku rozšírila možnosti štúdia o ďalší odbor, a to literárno – dramatický. Naďalej pracujú elokované pracoviská v Jovsi, vo Vinnom a v Pavlovciach nad Uhom, ktoré boli zriadené v spolupráci s obcou a vychádza sa cez ne v ústrety rodičom v neľahkej finančnej situácii.

Kluby a centra navštevuje vyše 2 000 detí

V základných školách je zabezpečená mimoškolská činnosť v rôznych krúžkoch s využitím vzdelávacích poukazov a sú zriadené aj školské kluby detí a centrá voľného času pri základných školách, ktoré navštevuje cca 2 100 žiakov. Okrem ôsmych škôl pod správou mesta mali rodičia možnosť zapísať svoje dieťa aj do jednej cirkevnej základnej školy. Jednotlivé základné školy sa líšia zameraním a rôznymi možnosťami záujmovej činnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/mesto Michalovce

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM