Jakub Forgács Krimi

Vážna nehoda na železničnom priecestí: Motorový rušeň sa zrazil s traktorom

K zrážke motorového rušňa s traktorom došlo na železničnom priecestí Maťovce – Veľké Kapušany v katastri obce Veľké Kapušany (okr. Michalovce). Náraz odhodil a prevrátil traktor, jeho vodič (50) z Veľkých Kapušian utrpel ťažké zranenia.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda na železničnom priecestí: Motorový rušeň sa zrazil s traktorom
Zdroj: Webnoviny.sk

K zrážke motorového rušňa s traktorom došlo dnes ráno . Nehoda sa stala krátko pred 8:00. „Vodič vozidla Zetor z Veľkých Kapušian v dôsledku nevenovania pozornosti a nesledovania situácie v cestnej premávke sa nepresvedčil, či môže bezpečne prejsť cez železničné priecestie, pričom vošiel na rampovú koľaj, kde v tom čase v smere od Maťoviec na Veľké Kapušany viedol hnacie dráhové vozidlo rušňovodič a došlo k zrážke,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

U rušňovodiča vykonala polícia na mieste dopravnej nehody dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. U traktoristu nebolo možné na mieste vykonať dychovú skúšku, za účelom zistenia požitia alkoholu mu odobrali krv. K zraneniam iných osôb pri nehode nedošlo. Na traktore vznikla škoda vo výške 1 000 eur, na hnacom dráhovom vozidle 50 eur.

Okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú michalovskí dopravní policajti. V tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM