Futbal

Vedenie MFK Zemplín to povedalo jasne: 3 hlavné ciele pre novú sezónu

Už druhý rok po sebe sa v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži predstavia hráči MFK Zemplín Michalovce. Vedenie klubu vytýčilo tri hlavné ciele pre nastávajúcu sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie MFK Zemplín to povedalo jasne: 3 hlavné ciele pre novú sezónu
Zdroj: TASR

Odišli predovšetkým starší hráči, no vedenie klubu verí, že mladíci, ktorí si najvyššiu súťaž pred dvoma rokmi vybojovali, sú skúsenejší a ostrieľanejší. Práve to by mohlo byť najväčším tromfom jedného z dvoch účastníkov Fortuna ligy z východného Slovenska.

Hlavné ciele MFK Zemplín

Vedenie klubu vytýčilo tri hlavné ciele pre nastávajúcu sezónu. „Určite si chceme udržať návštevnosť, ktorú sme mali minulý rok veľmi peknú. Nemáme veľké oči. Chceme sa jednoznačne zachrániť a to skôr, ako to bolo v minulom roku. Tretím cieľom je zabudovanie našich odchovancov do prvého tímu,“ skonštatoval na tlačovej konferencii predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský.

Káder Michalovčanov ešte uzavretý nie je, hovorí sa totiž o príchode dvojice Igor Žofčák – Dávid Škutka. „Čo sa týka tejto dvojice, obaja sú tesne pred podpisom zmluvy. Mali by sme to doriešiť v týchto dňoch tak, aby obaja boli v sobotu k dispozícii na zápas s Trenčínom,“ uviedol na margo príchodu spomenutej dvojice Igor Šoltinský.

Dostali ponuku od španielskeho klubu

Z tímu odišli Marián Kelemen, Nikola Lukič, Aliaksandr Sviarčinsky či Filip Serečin. Veľa sa hovorilo aj o odchode dvojice španielskych legionárov Vernona de Marca a Marcosa Pereza. „V týchto dňoch sme dostali ponuku od španielskeho Levante na Vernona. Obaja majú zmluvy u nás na celú sezónu, takže zatiaľ pokračujú tu. Záujem síce je o oboch, no ako som povedal, ponuka prišla iba na Vernona. Pokiaľ nedôjde k prestupu, obaja si budú plniť povinnosti v našom klube,“ skonštatoval Šoltinský, podľa ktorého slov by v prípade ich odchodu náhradu na Zemplíne nehľadali.

Michalovčania v príprave odohrali päť zápasov s bilanciou jednej výhry, dvoch remíz a dvoch prehier. „Bolo to dosť turbulentné obdobie a ani teraz ešte káder uzavretý nie je. Skúšali sme viacerých hráčov a aj preto boli tie výsledky také, aké boli. Nešlo o výsledky, išlo skôr o to, aby sme tých hráčov videli. Uvidíme, Žofčák so Škutkom sú ešte v jednaní. Budem veľmi rád, keď zostanú, pretože ich príchodom by prišla do nášho omladeného tímu skúsenosť, ktorá nám zatiaľ chýba,“ vyjadril sa tréner MFK Anton Šoltis.

Aj podľa jeho slov je hlavným cieľom záchrana.„Určite! Bol by som však rád, ak by sa nám podarilo zachrániť skôr ako to bolo v minulom roku, keď sme museli čakať až do posledného kola,“ zdôraznil Šoltis, ktorý jasno v základnej zostave na sobotňajší zápas s Trenčínom ešte úplne nemá. „Ešte nie. Uvidíme, či sa podarí vybaviť Žofčáka so Škutkom.“

Skúsenosti chcú zúžitkovať

V klube sú na skúške Timotheos Tselepidis, Kristi Qose, Kristian Kushta, Panagiotis Delliaginnidis (všetci z PAOK Solún). Hráčsku kabínu na stretnutí s médiami zastupoval nový kapitán Tomáš Sedlák. „Pevne verím, že skúsenosti, ktoré sme získali minulý rok, teraz zužitkujeme. Máme síce mladý káder, no ja verím, že to bude dobré,“ skonštatoval Sedlák, ktorý by v prípade podpísania Igora Žofčáka mohol prísť o kapitánsku pásku.

„Veľmi rád mu ju prenechám. Igor je odchovanec klubu, má za sebou vynikajúcu kariéru a tak by to malo byť,“ s úsmevom na perách skonštatoval Sedlák, ktorý so Žofčákom hral v Ružomberku. Michalovčania majú na úvod veľmi ťažký žreb. Hneď v prvom kole ich čaká majster AS Trenčín. „Je to veľmi ťažký súper. Trenčín v minulej sezóne potvrdil kvalitu, keď vyhral tak ligu, ako aj Slovenský pohár. Pre nás je to však motivácia navyše. Každý zápas začína od 0:0 a my sa pokúsime favorita prekvapiť,“ uviedol kapitán MFK.

výsledky MFK Zemplín v príprave:

  • DVSC-TEVA Debrecín (Maď. I.) – MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1), DVSC-TEVA Debrecín (Maď. I.) – Michalovce 6:1 (3:0), MTK Budapešť (Maď. I.) – Michalovce 2:0 (1:0), Michalovce – FK Baník Ostrava (ČR II.) 3:3 (3:0) – hralo sa v Poprade, Michalovce – FC Kisvarda (Maď. II.) 0:0
  • káder MFK Zemplín Michalovce pre jesennú časť FL 2016/2017:
  • brankári: Patrik Macej (ČR), Matúš Kira
  • obrancovia: Oliver Podhorin, Michal Gallo, Tomáš Sedlák, Vernon de Marco Morlacchi (Šp.), Marcos Calero Perez (Šp.), Milan Šimčák
  • stredopoliari: Jakub Grič, Martin Bednár, Jozef Vajs, Stanislav Danko, Martin Koscelník, Jozef Šimon Turík, Lukáš Tóth, Emmanuel Mensah (Ghana)
  • útočníci: Dominik Kunca, Michal Hamuľak, Martin Kolesár, Pavol Bellás, Martin Regáli

Môže vás zaujímať:

Michalovský futbal má prvú oficiálnu hymnu: Postarala sa o ňu známa kapela, klub neskrýva nadšenie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM