Rôzne

Veronika na sídlisku Západ zažila šok: Všetko začalo strašným šramotom a potom to prišlo!

Mladá Michalovčanka zažila dych vyrážajúce momenty. V blízkosti Leninky sa vybrala s kamarátkou na prechádzku. Stalo sa však niečo, na čo len tak nezabudne.

Ilustračný obrázok k článku Veronika na sídlisku Západ zažila šok: Všetko začalo strašným šramotom a potom to prišlo!
Zdroj: Veronika Gyomberová

Veronika Gyomberová z Michaloviec na sídlisku Západ zažila veľmi nepríjemné chvíle. Všetko sa to udialo na Ulici prof. Hlaváča.„Je tam päť rovnakých hnedých bytoviek a v strede, z vnútornej strany, kde sú zadné vchody,“ začala svoje rozprávanie.

Stačilo len pár sekúnd

„Keďže som na invalidnom vozíku, kamarátka ma odprevádzala domov. Všetko bolo v poriadku. Bol to pekný deň a zrazu sme počuli strašný šramot, praskanie a vzápätí asi tri kroky pred nás sa po sebe zrútili dva silné a hrubé konáre,“ opísala situáciu mladá Michalovčanka. „Nebyť štyroch sekúnd, ocitneme sa priamo pod nimi a je po nás. Len tak, bez varovania,“ povedala.

„My dve sme boli neskutočne otrasené, šokované, čo sa to vlastne stalo. Stačilo pár sekúnd a mohli sme byť mŕtve! Neviem, či pri nás stáli všetci svätí, či anjeli. Čo keby to spadlo na idúce auto? Čo keby sa tam hrali deti?,“ uviedla.

Podľa Veroniky na mieste nefúkal vietor a ani nebola búrka. Ďalej dodala, že kus konára padol aj na zaparkované auto, ktoré bolo pod stromom. Neskôr začali vychádzať aj ľudia z panelákov a zisťovať, čo sa to vlastne stalo. „Jeden zo susedov dokonca podotkol, že to všetko videl z okna, a že sme mali fakt šťastie,“ uviedla Veronika.

„Viem, že sa spisovala petícia na výrub daného stromu,“ povedala naša čitateľka ďalej. Magistrát nás však informoval, že neeviduje žiadnu petíciu k predmetnej veci. „Obyvatelia uvedenej lokality sa na Mesto obrátili so žiadosťou na riešenie štyroch problémov v okolí ich bytového domu. Mesto na týchto podnetoch pracuje, preveruje predmetné záležitosti a po skompletizovaní riešenia jednotlivých problémov budeme obyvateľov informovať,“ vyjadrila sa hovorkyňa Michaloviec Iveta Palečková.

Kroky radnice

Veronikin príbeh sme opísali aj michalovskej radnici. „Predmetný strom (javor cukrový), na ktorom došlo k ulomeniu konára s priemerom desať až pätnásť centimetrov, je na základe vizuálneho posúdenia úplne zdravý,“ povedala po preverení danej veci I. Palečková. Ako ďalej uviedla, padajúci konár pravdepodobne zlomil ďalší konár s priemerom asi päť až desať centimetrov. „Na strome je vidieť viditeľný zlom konára, ktorý je úplne zdravý bez poškodenia hnilobou, prípadne inými chorobami,“ uviedla hovorkyňa.

Mesto dodalo, že situáciu rieši a pre zmiernenie prípadného ohrozenia, požiadalo Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce o skrátenie jedného konára siahajúceho nad priľahlú komunikáciu.„V ro­ku 2015 sme v uvedenej lokalite – Ul. prof. Hlaváča, prostredníctvom správcu – TaZS mesta Michalovce, uskutočnili redukčné rezy, konkrétne symetrizačné, ktoré majú zabezpečiť, aby nedošlo k ulomeniu konárov po nápore vetra,“ dodala na záver michalovská hovorkyňa.

Pozrite si foto z miesta udalosti v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Čerstvé rozhodnutie poslancov: Michalovce vstúpia do spoločnosti Mestský parkovací systém

Už teraz si zapíšte do kalendárov, na čom nebudete chýbať: Lákadlá Dní mesta Michalovce

Zážitky na počkanie: Návštevníkov Vinianskeho jazera čaká magický deň!

FOTO: Chýbalo málo a na sídlisku Západ by došlo k nešťastiu
3
Galéria
Zdroj: Veronika Gyomberová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM