Správy Rôzne

Vianočné trhy v Michalovciach: Prinášame prvé info o programe!

Pouličné trhy, ktoré sa v Michalovciach tešia veľkej obľube, sa už blížia. Počas dvoch dní si budeme môcť nakúpiť vianočné darčeky aj sa zabaviť.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Michalovciach: Prinášame prvé info o programe!
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy sa v našom meste uskutočnia v dňoch od 9. do 10. decembra na Obchodnej a Markušovej ulici. Aj tento rok so sebou prinesú tú právu atmosféru blížiacich sa sviatkov. Čo nás čaká?

Dva dni jarmoku

Návštevníci budú môcť na Vianočných trhoch v Michalovciach ochutnať rôzne špeciality či si napríklad nakúpiť rôzne darčeky pod stromček, ktorými potešia svojich najbližších. Počas tejto obľúbenej akcie sa však môžete tešiť aj na sprievodný program.

Pre ľudí sa chystá hudobno – zábavný program a to či už so školami, škôlkami, dôchodcami, združeniami, umelcami alebo kapelami na vianočnú tematiku. V čase, keď práve nebude naživo nikto vystupovať, bude púšťaná vianočná reprodukovaná hudba na dotvorenie tej pravej nálady, alebo hrať vianočný stromček.

Obľúbená ulička remesiel

Chýbať nebude tradičná ulička remesiel, kde svoje výrobky z tvorivých dielni predstavia desiatky umelcov. Okrem hrnčiarov, umeleckých tkáčov, tu určite nájdete napríklad aj ručne pletené čiapky, či šály. Chýbať nebudú ani včelári so svojimi výrobkami. Vybrať si tu budete môcť z rôznych druhov medu, medoviny, ale aj peľu.

Slávnostné otvorenie

Ľudí čaká v piatok 9. decembra o 8. hodine aj Gazdovská zabíjačka pri Tržnici. O 10. hodine bude slávnostné otvorenie 25. ročníka Vianočných trhov na tribúne pri Mestskom úrade Michalovce. Tradične zaznie hymna mesta a pripravené je aj vystúpenie speváckej skupiny Mihaľovske nevesti i beťare.

Nasledujúci deň 10. decembra o 18. hodine je vo Veľkej sále MsKS naplánovaný Vanočný benefičný koncert pod záštitou primátora mesta Viliama Zahorčáka -„Šťastie, zdravie, pokoj svätý vinšujeme Vám…“. Účinkujú: Miroslav Dudík – husľový virtuóz a spevák, Ján Babjak – sólista opery SND v Bratislave, Vladimír Dobrík – konferencier, recitátor a spevák, Martina Ovečková – klavír, Michal Kolárik – cimbal (dobrovoľné vstupné)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM