Správy

Vieme, kedy ožije legendárna stavba na Lúči: Stane sa opäť dominantou?

Dominanta strediska Hôrka svojim terajším vzhľadom výrazne znižuje úroveň prostredia tejto lokality. Zmeniť by sa to malo čoskoro… Oslovili sme súčasného majiteľa.

Ilustračný obrázok k článku Vieme, kedy ožije legendárna stavba na Lúči: Stane sa opäť dominantou?
Zdroj: TASR

V nedávnom čláku sme vám priniesli informácie o tom, že legendárnu Kotvu na Šírave čaká zrejme veľká zmena. Zámer na rekonštrukciu a dostavbu predložil jeho nový majiteľ, spoločnosť William Resorts, Restaurants and Clubs Zemplínska Šírava, patriaca miestnemu podnikateľovi. Spoločnosť pre náš spravodajský portál Michalovce 24 prezradila vi­ac.

Dominanta tejto lokality

Ako spoločnosť uvádza, predložený zámer rieši výstavbu ubytovacieho a stravovacieho zariadenia ako nadstavbu, prístavbu a rekonštrukciu jestvujúceho espressa KOTVA na Zemplínskej Šírave v stredisku Hôrka (Slnečný lúč). „Účelom je rozšírenie a skvalitnenie ponuky služieb v oblasti cestovného ruchu rekonštrukciou, nadstavbou a prístavbou v mieste jestvujúceho objektu, ktorý je dlhodobo nevyužívaný a ako dominanta strediska Hôrka svojim terajším vzhľadom výrazne znižuje úroveň prostredia tejto lokality,“ zverejnila spoločnosť.

Stavba je umiestnená na vrchole kopca v centrálnej časti strediska Hôrka, preto vytvára dominantu tejto lokality. Avšak dlhodobým nevyužívaním objektu a jeho poškodzovaním klimatickými podmienkami ako aj ľudskou činnosťou stavba svojim terajším vzhľadom výrazne znižuje úroveň prostredia tejto lokality.

Súčasťou zámeru je nadstavba a prístavba existujúceho kruhového objektu. Nová Kotva bude mať dve nezávislé avšak prepojené časti s dvomi podzemnými a tromi nadzemnými podlažiami s celkovou podlahovou plochou vyše osemtisíc štvorcových metrov.

Už budúci rok?

Navrhovaný zámer má za cieľ vybudovať ešte výraznejšiu dominantu strediska Hôrka ponúkanými kapacitami a službami ako aj architektonicko-objemovým stvárnením navrhovanej stavby. Hlavná budova je rozdelená prevádzkovo a z hľadiska architektúry aj tvarovo do 2-och staticky nezávislých častí. „Výstavba sa začne pravdepodobne až v lete tohto roku a prevádzka najskôr budúci rok,“ potvrdil Radoslav Harbuľák z RAHAR s.r.o..

Môže vás zaujímať:

Festivalové prípravy na šíravskom amfiku v plnom prúde: Poznáme ako prví hlavné ťaháky!

Amfík na Zemplínskej šírave v rekonštrukcii: Stihnú to do začiatku leta?

Dočká sa obľúbené letovisko veľkého návratu? Slová, ktoré potešia všetkých milovníkov Domaše!

Legendárnu Kotvu na Šírave čaká zrejme veľká zmena: Máme prvé INFO!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM