Veronika Ondo-Cholewová Správy

Viete o tom? Takto v Michalovciach môžete ovplyvniť obnovy verejných priestranstiev

Viete, čo je to pocitová mapa? Ak nie, zbystrite pozornosť. Táto zaujímavosť sa totiž týka aj nášho mesta, veď čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Viete o tom? Takto v Michalovciach môžete ovplyvniť obnovy verejných priestranstiev
Zdroj: Dnes24.sk

Kde v Michalovciach sa cítite najpríjemnejšie? Čo vám v našom meste chýba? Pomôžte aj vy zatraktívniť naše mesto a zadefinovať budúcu podobu ulíc, parkov či drobnej architektúry. Ako? Prostredníctvom pocitovej mapy – do nej môžete zaznačiť svoje pripomienky a postrehy z nášho mesta.

Pocitová mapa

Ako informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková, pocitová mapa je nástroj, ktorý ponúka možnosť aktívneho zapojenia občanov do zberu informácií a názorov na verejné priestory vybraných slovenských miest. „Aj Mesto Michalovce sa zapojilo do tohto projektu. Do mapy môžu obyvatelia Michaloviec, ale aj návštevníci mesta označovať miesta, ktoré sa pridržiavajú štyroch kategórii,“ uvádza mesto.

Ide o kategórie atraktívnosť priestorov, doprava, zeleň a bezpečnosť. Každá z týchto kategórií obsahuje dve otázky. Dokopy vám teda bude položených 8 otázok a ku každej otázke môžete označiť aj viacero miest. Prečo sa vám dané miesto páči alebo nepáči môžete aj stručne popísať.

Stanú sa podkladom

Môžete sa vyjadriť, ktoré verejné priestory radi navštevujete vzhľadom k celkovej kvalite priestoru, a kde sa vám to naopak nepáči kvôli celkovému zanedbaniu (povrchy, lavičky, koše, funkcie, iné). Na mape označíte miesta, v ktorých sa vám dobre pohybuje pešo a na bicykli, a kde naopak vnímate dopravné ohrozenie alebo bariéry v pohybe (prechody, parkovanie, cyklotrasy, chodníky).

„Vaše pocity z Michaloviec budú podkladom pri plánovaní ďalších rekonštrukcií verejných priestranstiev alebo ich nového využitia,“ informovala michalovská radnica.

V ktorých miestach pociťujete dostatok kvalitnej zelene, prípadne jej nedostatok alebo jej nedostatočnú údržbu (stromy a stromoradia, záhrady a zelené plochy, parky)? Cítite sa niekde v meste bezpečne alebo sa naopak necítite bezpečne (osvetlenie a tmavé kúty, dopravná bezpečnosť, hra s deťmi)?

Na webovej stránke www.pocitovemapy.sk si nájdite mesto Michalovce a kliknite na Chcem začať a označovaním miest sa vyjadrite k atraktívnosti priestorov. Pre urýchlenie vám pripájame link: https://www.pocitovamapa.sk/…alovce-2018/

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM