Rôzne

Viete o tom? V Michalovciach si budete môcť dať zdarma skontrolovať kvalitu vody

Príležitosť, ktorú škoda nevyužiť. V Michalovciach si budete môcť dať bezplatne urobiť analýzu vzorky vody z domovej studne. A to ešte nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Viete o tom? V Michalovciach si budete môcť dať zdarma skontrolovať kvalitu vody
Zdroj: TASR

Ak ste premeškali nedávne bezplatné testovanie vody, ktoré sa uskutočnilo v marci, nezúfajte. Už čoskoro sa v Michalovciach naskytne ďalšia možnosť. To však nie je všetko, čo sa bude testovať.

Bezplatné testovanie vody sa v Michalovciach uskutoční v rámci Okresných dní vody. Na Zemplínskej šírave sa 20. apríla bude konať 21. stretnutie zástupcov vodohospodárskych podnikov, štátnej správy, výskumných organizácií, vysokých škôl a zdravotníctva na spoločnej konferencii pri príležitosti Svetového dňa vody. „Okres Michalovce bol medzi prvými na Slovensku, ktorý začal v rámci celonárodných aktivít organizovať Okresné dni vody,“ zverejnili organizátori.

Práve pri tejto príležitosti sa v Michalovciach uskutoční bezplatný rozbor vôd. Vo Výskumnej hydrologickej základni ÚH SAV na Hollého 42, budú 21. apríla od 8:00 hod. do 12:00 hod. pre občanov okresu Michalovce a Sobrance robené bezplatné analýzy vzoriek vody z domových studní nachádzajúcich sa v obciach, v ktorých nie je vybudovaný verejný vodovod, pre orientačné stanovenie obsahu dusičnanov.

V rámci Okresných dní vody sú pre verejnosť pripravené v našom meste navyše aj ďalšie zaujímavé možnosti. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Michalovciach bude počas podujatia vyšetrovať záujemcom cholesterol z kapilárnej krvi. Pracovníci úradu sa tiež zamerajú aj na stanovenie oxidu uhoľnatého vo vydychovanom vzduchu u fajčiarov s využitím prístroja smokerlyzer.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM