Veronika Ondo-Cholewová Správy

Viete si tipnúť, o ktorú ide? Na TEJTO ulici v Michalovciach zaznamenali najviac priestupkov!

Zaujímavé informácie od strážcov poriadku. Mestská polícia prezradila, na ktorej ulici v Michalovciach vlani riešila najviac priestupkov. No poskytla aj iné zaujímavosti...

Ilustračný obrázok k článku Viete si tipnúť, o ktorú ide? Na TEJTO ulici v Michalovciach zaznamenali najviac priestupkov!
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu roka 2017 Mestská polícia v Michalovciach zaevidovala 2223 priestupkov. Strážcovia poriadku informovali, že najviac riešených priestupkov bolo vlani v našom meste na Špitálskej ulici.

26-roční viedli

Michalovská mestská polícia však uviedla aj ďalšie zaujímavosti. Informovala, že v minulom roku bolo najviac priestupkov spáchaných ľuďmi vo veku 26 rokov. Strážcovia poriadku doplnili, že osobami mužského pohlavia bolo spáchaných 1 615 priestupkov a osobami ženského pohlavia 542 priestupkov.

Najviac zistených priestupkov počas roka 2017 bolo v mesiaci jún a to v počte 245. „Najviac spáchaných priestupkov za rok 2017 bolo v čase medzi 10:00 hod do 11:00 hod. a najmenej medzi 04:00 hod. a 05:00 hod.,“ uviedla polícia.

O 670 menej

Ako sme už priblížili, michalovskí mestskí policajti za vlaňajšok evidujú 2223 priestupkov. To je v porovnaní s rokom 2016 o 670 menej. „Pokles počtu zistených priestupkov hodnotíme ako pozitívny ukazovateľ. Dôvodom je celospoločenský trend, ale aj každodenný výkon hliadkovej služby, ktorý je zameraný na miesta, kde najčastejšie dochádza k protiprávnemu konaniu,“ informovala michalovská polícia.

Ako ďalej uviedla, ďalším dôvodom je hrozba sankcie, ale aj vyššie právne vedomie občanov. Veľmi podstatný prvok zníženia nápadu priestupkov je podľa strážcov poriadku aj preventívna činnosť na školách, kde sú vysvetľované jednotlivé skutkové podstaty priestupkov, trestných činov a následné možné sankcie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM