Krimi

Vodič (46) autobusu dostal šmyk práve pred zastávkou v našom okrese: Žena (48) skončila na zemi...

Vodič autobusu narazil podľa polície do zastávky, na ktorej sa v tom čase nachádzala aj jedna osoba. Podľa policajných informácií dostal na zľadovatenej vozovke šmyk. Čo sa vlastne stalo?

Ilustračný obrázok k článku Vodič (46) autobusu dostal šmyk práve pred zastávkou v našom okrese: Žena (48) skončila na zemi...
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto chladných dňoch na cestách pribúdajú miesta so zľadovateným, alebo šmykľavým povrchom, viditeľnosť je mnohokrát znížená hustou hmlou. Počas pondelka šmykľavé cesty a neprispôsobená rýchlosť jazdy priniesla so sebou dopravnú nehodu. Podľa polície k nej došlo okolo 5:30 hod. v obci Horovce (okres Michalovce) smerom na Košice.

„Autobus pravidelnej linky Sobrance – Košice (zn. IRISBUS CROSWAY), ktorý viedol vodič (46) v obci Horovce zišiel z hlavnej cesty k zastávke,“ informoval policajný hovorca Alexander Szabó. Dodal, že na klzkej a zľadovatenej vozovke dostal vodič s autobusom šmyk. "Pravdepodobne nezvládol vedenie vozidla a prednou pravou časťou narazil do kovovej konštrukcie zastávky autobusu a označníka zastávky autobusu, " uviedol A. Szabó.

„V čase nehody sa na zastávke nachádzala chodkyňa (48), ktorá po náraze spadla na zem a utrpela ľahké zranenie s práceneschop­nosťou asi do 7 dní,“ informovala polícia.

V autobuse sa podľa policajného hovorcu nikto z cestujúcich nezranil. U vodiča autobusu ako aj u chodkyne vykonanou dychovou skúškou nebolo podľa informácií od polície zistené požitie alkoholu. „Na autobuse vznikla škoda približne 2000 eur, na zastávke autobusu škoda asi 700 eur a na označníku zastávky škoda asi 30 eur,“ uzavrela polícia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM