Zuzana Ročeňová Správy

Vodiči v Michalovciach parkujú na zeleni aj chodníkoch: Policajti riešili stovky prípadov!

Mestská polícia si počas roka 2013 posvietila na viacerých vodičov. Mnohí sa nevyhli blokovej pokute alebo napomenutiu. Ako je to v Michalovciach s dopravnými priestupkami?

Ilustračný obrázok k článku Vodiči v Michalovciach parkujú na zeleni aj chodníkoch: Policajti riešili stovky prípadov!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia v roku 2013 riešila na úseku dopravy v Michalovciach 2 880 priestupkov. Z uvedeného počtu bolo 2 304 (80,01%) priestupkov riešených v blokovom konaní.

„Predložením správy o výsledku objasňovania bolo okresnému dopravnému inšpektorátu policajného zboru predložených 34 priestupkov, 55 priestupkov bolo odložených, 14 priestupkov bolo uložených, 59 priestupkov je v štádiu objasňovania, 5 bolo na mieste odovzdaných miestne príslušnému obvodnému oddeleniu policajného zboru. Napomenutím bolo vyriešených 409 priestupkov,“u­vádza sa v správe mestskej polície za rok 2013, ktorú poskytol náčelník MsP Dušan Šanta.

Michalovčania parkujú na tráve aj na chodníku

Z celkového počtu bolo 459 priestupkov parkovania na zeleni, z toho v 41 prípadoch bol použitý technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla. Nepovolené parkovanie na chodníku bolo zistené v 119 prípadoch a technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla bol u tohto priestupku použitý v 12 prípadoch.

„V priebehu roka 2013 bolo zistených a riešených 183 priestupkov parkovania na vyhradených miestach. Z toho bol v 61 prípadoch použitý technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla. Celkovo bol technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla použitý v 306 prípadoch,“ uviedol náčelník MsP Michalovce Dušan Šanta.

Pomáhajú aj kamery

Kamerový systém Mestskej polície v Michalovciach monitoruje bezpečnostnú situáciu v meste nepretržite 24 hodín. Kamery sú rozmiestnené na miestach kde najčastejšie dochádza k vandalizmu, znečisťovaniu verejného priestranstva, poškodzovaniu majetku mesta a inej protispoločenskej činnosti.

MsP v priebehu roku 2013 disponovala 23 bezpečnostnými kamerami z ktorých šestnásť bolo otočných a sedem statických. Koncom roka 2013 pribudli 3 nové otočné kamery na novom cintoríne a 1 statická kamera v zadnej časti priestorov MsP.

Na základe kamerového systému bolo v roku 2013 zistených 682 porušení, z toho napríklad v 215 prípadoch išlo o dopravné priestupky a v 35 o nepovolený vjazd motorových vozidiel do pešej zóny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM