Ondrej Petričko Rôzne

Vodička (28) sa vyhýbala chodcovi, s autom skončila v tráve na streche!

Mladá vodička sa so svojim autom vyhýbala chodcovi a skončila v trávnatom poraste na streche. Podľa polície je zo zavinenia tejto nehody podozrivá práve vodička, no ani chodec sa pokute nevyhne.

Ilustračný obrázok k článku Vodička (28) sa vyhýbala chodcovi, s autom skončila v tráve na streche!
Zdroj: TASR

Vo štvrtok okolo 21.45 hod. viedla 28-ročná Michalovčanka osobné vozidlo značky Seat Ibiza po ceste smerom od obce Zbudza. V tom čase, tým istým smerom išiel chodec 48-ročný Michalovčan po pravom okraji vozovky. „Chodec nemal viditeľne umiestnené reflexné prvky ani reflexný bezpečnostný odev. Vodička po náhlom vyhýbaní sa chodcovi prešla do ľavého jazdného pruhu, chodca obišla a chcela sa späť zaradiť do pravého jazdného pruhu, pričom nezvládla riadenie a zišla s vozidlom mimo vozovku do trávnatého porastu,“ priblížila Jana Mésarová, košická krajská policajná hovorkyňa.

Pokutu dostane aj chodec

Auto s mladou vodičkou sa po tomto manévri otočilo na strechu a takto ostalo stáť. Pri nehode sa chodec nezranil a vodička bola jednorázovo ošetrená privolanou záchrankou. „Dychovou skúškou u vodičky nebolo zistené požitie alkoholu, chodcovi policajti v dychu namerali hodnotu 0,40 mg/l. Na vozidle vznikla škoda 5 000 eur,“ dodala hovorkyňa.

Podľa polície je zo zavinenia dopravnej nehody podozrivá vodička, ktorá sa pravdepodobne nevenovala plne vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke a neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam.

Pokute sa však nevyhne ani chodec. „Keďže za zníženej viditeľnosti išiel po kraji vozovky bez reflexných prvkov, hrozí mu pokuta vo výške 30 eur. Treba si uvedomiť, že reflexné prvky zvyšujú viditeľnosť v šere, v tme odrážajú dopadajúce svetlo až na 200 metrov. To je oveľa väčšia šanca vyhnúť sa chodcom, ktorí pri zrážke ťahajú vždy za kratší koniec,“ uzavrela Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM