Rôzne

Vodník, guľáš, hudba a šport zakončia letnú sezónu: Cez víkend uzavrú vody Domaše

Letná sezóna na Domaši sa skončí v sobotu uzavretím jej vody. Ide už o 20. ročník kultúrno-spoločenského podujatia Uzamykanie Domaše-Valkov. Nachystaný je takýto program...

Ilustračný obrázok k článku Vodník, guľáš, hudba a šport zakončia letnú sezónu: Cez víkend uzavrú vody Domaše
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa vodníka a zakladateľa tradície Františka Marcinčina ani tentoraz nebude chýbať súťaž vo varení gulášu, volejbalový a nohejbalový turnaj, dobrá hudba a súťaže pre deti. 

Turnaje i varenie gulášu sa začnú už dopoludnia. Počas jarného odomykania guláš varilo 16 partií a turnajov sa zúčastnilo cez 20 družstiev, podobný záujem očakávajú organizátori aj teraz.

Približne o 14:30 je naplánovaný sprievod ľudí k pohostinstvu Rumpeľ a následne aj k brehu Domaše sprevádzaný hudbou Kelemeských furmanov. Vodník uzavrie vody Domaše okolo 15:00 po tom, ako všetci kompetentní zhodnotia letnú sezónu a furmani zahrajú nielen hymnu podujatia, ale aj pieseň o tom, čo sa tu od jari do jesene udialo. 

Po slávnostnom akte uzamknutia sa hostia i diváci podľa Marcinčina zvyčajne presunú do pohostinstva, kde sa vyhodnotia dopoludňajšie súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM