Tomáš Šuhajda Krimi

Smrť po policajnom zásahu v reštaurácii: Zlyhalo vojakovi (†40) srdce?

AKTUALIZOVANÉ! Najpravdepodobnejšou príčinou smrti vojaka, ktorý zomrel v reštaurácii po zásahu štátnej polície, bola podľa hovorkyne ministerstva vnútra Lucie Garajovej fatálna porucha rytmu srdca.

Ilustračný obrázok k článku Smrť po policajnom zásahu v reštaurácii: Zlyhalo vojakovi (†40) srdce?
Zdroj: Policajný zbor SR

Uviedla to s odvolaním sa na úvodnú správu z vykonanej pitvy. Podľa jej slov boli pri vonkajšej a vnútornej obhliadke tela zistené minimálne poranenia, ktoré nesúviseli s jeho úmrtím, ani smrť neurýchlili.

Garajová pripomenula, že policajná hliadka bola do reštaurácie vyslaná pre ohlásenú výtržnosť. Muž, ktorý sa jej dopustil, pri príchode hliadky už kľačal pred barom so zdvihnutými rukami. Následne bol vyzvaný k úhrade spôsobenej škody a aby opustil zariadenie, ten však mal fyzicky zaútočiť na člena hliadky. Po ich výzvach, aby upustil od konania, mu policajti nasadili putá a následne sa upokojil.

Muža potom vyviedli do vestibulu, kde čakali na príchod rýchlej zdravotnej pomoci, nakoľko jeho príbuzní policajtom oznámili, že takého stavy už mal aj v minulosti a je potrebné mu podať nejaké lieky na upokojenie. „Viditeľné vonkajšie zranenia nemal, bol pri vedomí, v jeho prítomnosti boli aj príbuzní. Po príchode RZP sa zistilo, že je v bezvedomí a napriek ich úsiliu o obnovenie vitálnych funkcií došlo k jeho smrti. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra,“ dodala Garajová.

Ministerstvo obrany už medzitým potvrdilo, že mŕtvy muž bol príslušníkom Ozbrojených síl SR, vojak II. stupňa z útvaru v Trebišove. O Incidente v Trebišove informoval portál noviny.sk. V spomínanej reštaurácii mal vraj približne o polnoci tento vojak obťažovať čašníčku, a tá potom privolala policajnú hliadku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM